Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehetne megoldani a...

Hogy lehetne megoldani a toxikus maszkulinitás problémáját?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkozom ezen. Megfigyeltem, hogy a férfiak kisgyerek koruktól kezdve nagyságrendekkel agresszívabbak a lányoknál. A kislányok olyan szépen eljátszanak egymással, aranyosak, kedvesek. A fiúknál meg mindig a hangoskodás, kiabálás, verekedés, vízipisztoly, autók... Szülőként is nehéz őket kordában tartani! Rá kellett jönnöm (és ez egybevág a tudományos kutatásokkal), hogy a problémát legnagyobb részt a tesztoszteronszint okozza.

Arra gondoltam, hogy ezen legegyszerűbben talán gyógyszeres kezeléssel lehetne segíteni, akár egészen kiskortól kezdve. Tudom, hogy elég drasztikus módszernek tűnik, de annak idején az oltások is annak számítottak, és nem jut eszembe hatékonyabb megoldás. A nevelés, felvilágosítás szerintem önmagában kevés lenne. Vagy...?

Ti mit gondoltok erről, mit tudunk tenni a toxikus maszkulinitás kialakulása ellen?

jan. 3. 22:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
A legtöbb (és szó szerint tízből kilenc) nő egy villanykörtét nem tud kicserélni.
jan. 4. 09:43
 22/24 Metionin ***** válasza:
94%

A kérdést olvasva tök másra gondoltam toxikus maszkulinitás alatt. No mindegy.

Amiről te írsz az nagyrészt nevelés, a lányokat pici kortól lecseszik, ha hangosak, ha rohangálnak, ha üvöltenek vagy verekednek játék közben, míg a fiúknál ezt jobban elfogadják. Az viszont nem igaz, hogy a lányok maguktól szépen eljátszanak. Pont a nevelés miatt, hogy ők nem mindig mutathatják ki nyíltan a nemtetszésüket, a lányok sokkal sunyibban intézik a konfliktusokat, jellemzőbb a kiközösítés, a passzív agresszió és ezt sok felnőtt nem veszi észre, mert nem fajul tettlegességig. A fiúk is eljutnak ehhez de jóval később, mert egy bizonyos kor alatt őket hagyják, hogy "fiúsan" intézzék a dolgaikat. Érdekes megfigyelésem volt anno, hogy a fiúkkal szemben akkor elnézőbbek, ha azok pl. verekednek, nem fogadnak szót, rosszabbul tanulnak, mert hát fiú. Vagy amikor mondják, hogy fiú létére milyen szépen ír, ilyesmik. Látszik, hogy a fiúktól ilyen téren kevesebb fegyelmet várnak el.

Egyébként az autós és vízipisztolyos példán felröhögtem, ezeket nagyon sok kislány is szereti, az másik kérdés, hogy a szülő milyen szinten van agyilag és engedi-e ilyesmikkel játszani. Én nem vagyok öreg de tőlem az oviban még elvették, mert az fiús és azt akarták, hogy helyette babázzak. Remélem, azért mostanság már fejlődtek.

jan. 4. 09:54
 23/24 anonim ***** válasza:
Amit te itt felvázoltál az vegytiszta nácizmus!
jan. 4. 10:06
 24/24 anonim ***** válasza:
96%

Én nő vagyok kérdező, ráadásul pedagógiai asszisztens. 6-tól 18 éves korig bezárólag mindenféle korosztállyal dolgoztam már együtt, a pedagógia és a nevelés különböző területein. Tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy semmilyen igazság nincs abban, amit leírtál.

A lányok jellemzően érzelmesebbek, így hajlamosabbak érzelmi agresszióra, amikor is gondolkodás nélkül egymásnak esnek, és ütik-vágják egymást. Ezzel szemben a fiúk jellemzően "hűvősebbek", tartózkodóbbak, így a fizikai agressziót is igyekeznek elkerülni. Ha mégis belekeverednek, akkor azt jellemzően nem dühből teszik, hanem a státuszuk megvédése érdekében, míg a lányokból sokkal könnyebben előtör a puszta indulat, a düh.

Egyébként számos kutatás rácáfolt már arra, hogy a tesztoszterin növeli az agressziót, olvass korszerű tanulmányokat, meg fogod látni te is.

Amit leírtál, az viszont valóban közel áll a nácizmushoz, nézz utána az eugenikának.

jan. 4. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!