Hogy lehetne megoldani a toxikus maszkulinitás problémáját?
Régóta gondolkozom ezen. Megfigyeltem, hogy a férfiak kisgyerek koruktól kezdve nagyságrendekkel agresszívabbak a lányoknál. A kislányok olyan szépen eljátszanak egymással, aranyosak, kedvesek. A fiúknál meg mindig a hangoskodás, kiabálás, verekedés, vízipisztoly, autók... Szülőként is nehéz őket kordában tartani! Rá kellett jönnöm (és ez egybevág a tudományos kutatásokkal), hogy a problémát legnagyobb részt a tesztoszteronszint okozza.
Arra gondoltam, hogy ezen legegyszerűbben talán gyógyszeres kezeléssel lehetne segíteni, akár egészen kiskortól kezdve. Tudom, hogy elég drasztikus módszernek tűnik, de annak idején az oltások is annak számítottak, és nem jut eszembe hatékonyabb megoldás. A nevelés, felvilágosítás szerintem önmagában kevés lenne. Vagy...?
Ti mit gondoltok erről, mit tudunk tenni a toxikus maszkulinitás kialakulása ellen?
6os vagyok, nő. A húgom barátnője panaszkodott a két fiára, mert hogy milyen jó a tesómnak csak egy lánya van. No, a húgom kapva kapott az alkalmon, felajánlotta hogy cseréljenek egy délutánra. (4-5 évesekről van szó)
Szegény barátnője a délután végén szinte sírva kérte vissza a két fiát, azóta nem panaszkodik. De nem is hajlandó vigyázni többet a szörnyire, pedig jó lenne 😂
Kérdező, a toxikus, szélsőséges feminizmus-t kellene örökre betiltani, ahonnan beszívtad ezt a sok sületlenséget.
Amúgy kérdezed ezt? Leszbikus nőként?
Mert valami fix, hogy nincs rendben veled, épeszű nőnek eszébe nem jutnak ilyen gondolatok.
Ok, tesztoszteron-szint csökkenés....hát, érdekes lenne a társadalmakra nézve, kb egyből ki is veszne a: motiváció, tervezés, alkotói munkák, megújulások az ipar szinte bármely területén, stb...
Tudom, vannak nők is a feminista források szerint...
Nos, ezek nem az átlag nők, akik meghengerfejeznek egy autót, meg kuplungot cserélnek.
13, apukaként én jól elvagyok a lányommal, lány gyerkőcökhöz lehet, az apáknak nagyobb türelmük van.
Lehet, sokszor mi rontjuk el őket. Feltétel nélküli szeretet, stb..:(
"meghengerfejeznek egy autót, meg kuplungot cserélnek"
Jézusom, valaki még itt tart?
Egyrészt ezeket a triviális munkákat egy nő is bármikor meg tudja csinálni, másrészt (egyelőre) nem arról van szó, hogy a férfiak az egyik napról a másikra megszűnnének létezni, lenne idő az átmenetre, harmadrészt ilyen munkára a jövőben már nem is lesz szükség, robotok meg hasonlók lesznek úgyis, meg ilyen bizbaszok.
"Egyrészt ezeket a triviális munkákat egy nő is bármikor meg tudja csinálni, másrészt (egyelőre) nem arról van szó, hogy a férfiak az egyik napról a másikra megszűnnének létezni, lenne idő az átmenetre, harmadrészt ilyen munkára a jövőben már nem is lesz szükség, robotok meg hasonlók lesznek úgyis, meg ilyen bizbaszok."
A legtöbb nő nem. Elvétve fordul elő olyan, aki ilyesmihez ért, vagy egyáltalán érdekli. Ugyanez a robotokkal. Ha nincs elég férfi hogy kitermelje az alapanyagot, megtervezze a robotot, legyártsa, fejlessze, karbantartsa, akkor honnan lesz annyi robot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!