Hány nappal vagy hónappal előtte mondhatom a betöltendő életévem?
Ha valaki megkérdezi hány éves vagyok , mikortól mondhatom hogy 24?
2000.01.20-án születtem. Hivatalosan 23 vagyok. Mondhatom 1 hónappal előtte ha valaki megkérdezi hogy hány éves vagyok mondhatom azt hogy 24? Úgyis már csak 2 hét van 24 életévem betöltéséig
Mondani akkor mondod amikor akarod, nincs ra altalanos szabaly vagy torveny. Ha mar csak par het van hatra, belefer hogy 'mindjart 24 leszek', de az eleg hulyen veszi ki magat hogy 'fel ev mulva leszek 24'.
Amugy 'papiron', azaz betoltott evek szamat tekintve a szuletesed napjaig 23 vagy, aznaptol 24.
Szerintem se mondd, csak, ha netán volna valami jelentősége és akkor se hónapokkal előtte, esetleg egy-két hétre a születésnapodtól. Akkor lehetne fontos, ha valahol korhatáros lehetőséggel találkozol és hátha elfogadják alapon. De ez, hogy 23 vagy, vagy pedig 24 ennek úgysincs jelentősége.
"Mondhatom 1 hónappal előtte ... Úgyis már csak 2 hét van ..."
🤔 Ebben az esetben viszont, megkérdezhetik, hogy hol doktoráltál matematikából. 🤪
Jóóólvannaaa 🤪
Vagy bekamuzod, hogy Koreában születtél és ott máshogy számolják, ott a megszületett gyerek már 1 éves. Azért furcsán fognak nézni, de megpróbálhatod. De minek mondanád, ha úgysem fontos a 23-hoz képest az az egy év. Meg ahogy írod is, hogy hivatalosan 23 vagy és nem hivatalosan is annyi vagy. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!