Éjszakásként dolgozok, hogy tudnék könnyedén nappalra átállni szabadság idejére?
Talán jobban járnál, ha nem állnál át.
Eléggé megterheli a szervezetet.
2: Gondolom azért szeretne átállni 1. mert a környezete számára - meg az átlagember számára - az a normális, hogy nappal fenn vannak, ébren vannak és teszik a dolgukat (kinek mi a dolga), éjjel meg alszanak. Ha ő éjjel pörög szabi alatt (nem tudom én, tévét néz,házimunkát végez - főz, mos, vasal, takarít - akkor a környezete elkívánja nagyon forró éghajlatra - teljes joggal.
Én hosszabb távon váltást javasolnék, ha meg jó neked ez így, akkor szabi idejére mindig elvonulnék valahova a családdal - ez lehet akár egy vízparti bungaló is most nyáron, de lehet akár a világ túlsó vége is - ahol próbálnék pár napra azonos ritmust felvenni a családdal- majd hazaérve FOKOZATOSAN visszazökkenni.
Szerintem itt a fokozatosság a lényeg, mert nem akaraterő kérdése a dolog (mint mondjuk a cigi, vagy az alkohol, vagy játékfüggőség/cukorfüggőség). Fokozatosan kellene.
Ha meg erre nincs mód (mert túl rövid az idő), akkor meg inkább ne állj át. Csak azt meg a családod sínyli meg (szerintem, legalábbis).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!