Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy valaki szeret-e titeket,...

Hogy valaki szeret-e titeket, mennyire szeret titeket, azon méritek le, hogy mi mindent tenne meg értetek?

Figyelt kérdés
2024. jan. 3. 09:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A "mit tesz emberek" nem barátkozóak, inkább vele akarnak barátkozni sokan, nehezen köteleződnek el, mert érzik, tudják a döntésük súlyát, és ha valakit az életükben felvállalnak-azt életre szólóan (nem csak érzelmi életben) egészen addig, amíg a másik árulójukká nem válik. Addig. De a legritkább esetben történik ilyen ahogy idősödnek, mert már mint a vadász kutyák ösztönből tudják ki az aki nem illik hozzá..

Az ilyen emberek ha elköteleződnek, papír nélkül is el vannak köteleződve.

2024. jan. 3. 09:54
 12/21 anonim ***** válasza:

10 "Sokszor ígérte már, hogy rajzol nekem is egy képet. Volt hogy konkrétan mesélte milyen témájú kép készül nekem. Gondolhatjátok, soha egy papírfecnit nem kaptam tőle......"

Tudod miért? mert azokat a képeket nem ő készítette, hanem egy kislány. Akinek az internetre felkerült pár rajza, és bármennyire is próbálták pénzzel megkotorni, hogy adja el, sosem fogadott el pénzt a rajzaiért.

És ha ez a kislány igért valamit, akkor azt tüzuön-vizen keresztül betartja, mert születése első pillanatától úgy van nevelve, hogy ha igér valamit azt betartja. De inkább ne igérjen semmit, csak a legvégsőbb esetben.

Hát igen, a hamisság mindig napvilágra jő. Sejtettem pár dolgot-és..

2024. jan. 3. 09:57
 13/21 anonim ***** válasza:

12 Azért nem piskota, hogy közel 10 éves történetnek a valóságát Isten fellibbentette:D

A "kislány" aki akkoriban volt kislány-idén lesz 26. A történet idejekor 15-16.

Tudom, mert itthon kérdezte, hogy mit tegyen, adja-e el pénzért vagy ne. És én beszéltem le róla.

Merje valaki azt mondani, hogy az éplet nem szép, és nem igazságos:D

2024. jan. 3. 10:02
 14/21 anonim ***** válasza:
2024 érdekes évnek indul, pedig még csak január 3.-a van.
2024. jan. 3. 10:04
 15/21 anonim ***** válasza:

A költözéshez:

Ha valaki tolvaj módra költözik sutyiba, mert ezzel is a testvérét, és a gyerekét akarja megrövídíteni-az ne várjon segítséget. Főleg attól az embertől ne, aki több mint 3 évtizeden keresztűl télen-nyáron, hóban-fagyban, embertelen nehézségek közepette is mindig segítette.

Ezt csak az teszi, aki pénzéhes, áruló, és nem átalja a saját testvérét és a saját gyerekét kijátszani, neki ártani.

Szép ez a 2024:D

2024. jan. 3. 10:24
 16/21 anonim ***** válasza:
Aki engem szeret, ő mindig mellettem van, jóban-rosszban. Ha beteg voltam, ápolt, orvoshoz vitt. Amikor szülőm, mamám lett nagy beteg, mindig jött velem a kórházakba. Most itthon egyik szülőmet ápolom évek óta, ő ugyanúgy kitart mellettem. Kell ennél több? Természetesen visszafele is hasonló a dolog, én is támogatom őt bármiben.
2024. jan. 3. 11:54
 17/21 anonim ***** válasza:

Aki engem szeret azt azon tudom lemérni, hogy nem is kell méricskélnem, mit tesz meg értem, nem kell elvárnom mit tegyen meg értem, mert kölcsönösen és egyértelműen megteszünk a másikért mindent amit tudunk és amiről tudjuk, hogy az a másiknak fontos.

Aki szeret, az nemcsak a feleslegéből ad, hanem képes áldozatot hozni a másikért. A szeretet alázatos. De ugyanakkor a szeretet nem akarja a másikat megalázni, csak olyat vár el a másiktól amely mindkettőnek jó.

Tehát konkrét példa erre nem mondható mert ez mindig ember és szituáció függő.

Ami nekem nagy dolog az másnak semmi. Nekem fontos, hogy a férjem minden reggel ágyba hozza nekem a kávét ezzel kedveskedik, mert tudja, hogy ez nekem egy kincset érő gesztus, míg másnak ez lehet semmi.

De ha megbecsüljük a másikat akkor teszünk érte. Aki nem érzi magát megbecsültnek egy kapcsolatban azért tehetnek bármilyen nagy dolgot pl kaphat drága ajándékot ha nincs mögötte megbecsülés nincs semmi.

2024. jan. 3. 12:10
 18/21 A kérdező kommentje:
Ehhh, nem lettem okosabb. Jó lenne már tudni, hogy valóban irreálisak-e az elvárásaim egy kapcsolattal szemben, ahogy a volt párom látta. Nem kizárt, hogy igaza van. Illetve még ez a betegápolós, kórházba vivős válasz ragadta meg a figyelmem, persze, akit szeretünk, ápoljuk, kórházba visszük. De nem mindegy, hogy ezt egyszer vagy egy hétig kell csinálni, vagy egy életen át. Én az "életen át" tartó gondozást pl biztos nem csinálnám.
2024. jan. 3. 12:11
 19/21 anonim ***** válasza:

15

A költözésemhez: hosszú építkezés után a pénzből teljesen kifogyva önerőből költözött a családunk. Nem kértem segítséget, maguktól volt pár ismerős aki felajánlott autót, utánfutót. Az említett "jóbarátnak" előző években mi is segítettünk albérletből költözni, felesleges bútort odaajándékozni és nem vártunk cserébe semmit.

Viszont amikor mi szorultunk segítségre, ő egyszerűen csak nem ért rá, mert aludnia kellett, nem akart miattunk korán kelni...

Nekem ez önmagáért beszél.

2024. jan. 3. 12:23
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, mások példáiból nem leszel okosabb. Nincsenek sablonba foglalt elvárások. De egy aranyszabály van:

Csak azt várj el másoktól, amit te is megteszel értük. Egy kapcsolatban annyit tegyél meg amennyit te is kapni szeretnél.

2024. jan. 3. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!