Hogy valaki szeret-e titeket, mennyire szeret titeket, azon méritek le, hogy mi mindent tenne meg értetek?
Mire gondolsz? Nem vágyom nagy dolgokra, tehát semmi különöset sem kell megtennie értem. De legyen igazi társ és álljon mellettem a rosszabb napokban, időszakokban is.
Pl. volt olyan barátom, aki egy műtétre nem vitt be a kórházba, mert nem akart korán kelni. (7-re kellett menni, szóval nem olyan nagyon korán.) Én éjjel is felkeltem volna, hogy elvigyem bárhova, ha szüksége van rá. Nekem eszembe sem jutott, hogy ez probléma, annyira alapnak gondoltam.
Nem.
Nem azért nem tesz meg valamit értem, mert nem szeret. Ezer másik ok van. Pl olyat várnál el tőle, ami hatóerején kívül van, amit nem ő befolyásol. Vagy amihez az ő képességei adottságai kevesek.
Aki ezen méregeti szerintem eléggé arra hajaz, hogy a masik mindent is tegyen meg érte = helyette, magyarul ne neki kelljen, meg legyen kiszolgálva, meg essenek hasra előtte, érte, mert ha nem akkor nem szereti. És ez meg már érzelmi manipuláció.
A "tenne meg" semmit nem jelent, csak üres, hangzatos beszéd/írás. De üres.
A mit tesz meg-az valami, arra már érdemes odafigyelni.
Az ilyen ",it tesz meg" emberek azok, akikre lehet építeni, mert az inkább árvízkor is a "hátára vesz" "eltűr mindent", csak hogy neked ne essen bántódásod, csak hogy neked jobb legyen.
Az nem beszél lőzungokat, az nem beszél a levegőbe, mert az cselekszik.
3+ A "mit tesz" emberekre érdemes figyelni, és érdemes egy egész életet ráépíteni-mert ők is tudják, hogy a "mit tesz meg" visszafelé is működik.
Ez által két "mit tesz meg"-ből lesz egy pár-örök szövetségben.
*A "tenne meg" semmit nem jelent, csak üres, hangzatos beszéd/írás. De üres.
És rendszerint az emberek 99,9%-a dobálódzik is vele bőszen, meg próbál villogni vele, meg vermi a mellégt, hogy ő aztán akár az életét is adná bármikor.... Aha:D Az első helyzetnél az ilyen emberek mint patkányok a sülyedő hajóról menekülnek, csapot papot hátrahagyva, és kezüket mosva, hogy "épont nem jó az idő" sajnos most pont dolga van".
Hát ennyit a "mit tennék meg" egyedekről.
7 Az élet összes területén ott áll mint a cövek, és az elsőként nyujt kezet, ha bajba vagy. Az nem akar elmenekülni a felelősség elől, az ha egy száraz szelet kenyér van csak egy napra, az akkor is neked nyujtja elsőként, és csak ami marad azt eszi.
Ilyen apró cselekedetek tengernyi sokasága. Most csak kiragadtam egy már ősrégi esetből. Dunát lehet rekeszteni az ilyen esetekből.
7
Mit tesz meg értetek?
Képes átlépni a saját határait, ha látja, hogy neked az fontos. Érzékeli a te szeretet nyelvedet és arra is reagál nemcsak arra, hogy ő mit szeretne. Nemcsak beszél arról amit tenne hanem teszi. Apróságok de lényegesek.
Konkrét példa: egy jóbarátom nagyon szépen rajzol, képeket készít. Sokszor ígérte már, hogy rajzol nekem is egy képet. Volt hogy konkrétan mesélte milyen témájú kép készül nekem. Gondolhatjátok, soha egy papírfecnit nem kaptam tőle......
Nekem egy emberi kapcsolat ott kezdődik, hogy nem ígérgetek falsból a másiknak, de szívesen megteszem neki azt ami számára örömet okoz illetve kölcsönös bajtársiasság működik köztünk ha a másiknak szüksége van rá bármit is megtehetünk egymásnak kölcsönösen. Hogy mit az nincs kőbe vésve és feltételek közé szabva, a helyzet adja.
Pl. egy váratlan költözésnél a legjobbnak hitt barát nem tett semmit míg más ember alapból magától ugrott segíteni, ilyenek.
6 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!