Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azok, akik egyedül mennek el...

Azok, akik egyedül mennek el egy utazásra, esetleg egyedül járják a világot, mi motiválja őket?

Figyelt kérdés

Én elképzelni nem tudom, hogy egyedül menjek egy külföldi utazásra. Sőt, őszintén szólva egyedül még otthonról sem megyek el szívesen.

Azt pedig fel nem foghatom, hogy valaki egyszer csak a nyakába veszi a világot és egyedül elmegy egy ismeretlen országba, munkát vállal, és/vagy országról országra jár (pl. digitális nomád). Maximum akkor értem, ha valami elől menekül (pl. háború, szegénység, lelki bajok). Az ilyenek képesek otthagyni a családjukat, szeretteiket, barátaikat és lecserélik őket felszínes, futó ismertségekre.

A fiatalabb értelmiségiek között rengeteg az ilyen, a saját ismerőseim közt is akadnak páran.

Az igazság az, hogy valahol irigylem őket a szabadságuk miatt, de közben meg fel nem foghatom, hogy ebben mi a jó nekik és hogy honnan jön a motivációjuk.

Valaki el tudná ezt magyarázni? Esetleg magad is ilyen vagy és meg tudod osztani a saját megélésed?

2023. dec. 31. 11:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm #7, 9, 10!
2023. dec. 31. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Én - még - nem vándoroltam ki (bár már csak idő kérdése), de rengeteget utaztam egyedül.

Igazából egyszer volt egy túra, amire nagyon el akartam menni, és nem jött senki, úgy voltam vele, hogy oké, én akkor is megyek. Miután teljesítettem, még három napot töltöttem a városban, és rájöttem, hogy ez sokkal jobb, mint másokkal utazni, senkihez nem kell alkalmazkodni, azt nézek meg, amit akarok, senki nem nyavalyog 2 óra séta után, hogy elfáradt. Azóta csak egyedül utazok.

2023. dec. 31. 16:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Modell voltam

Nekem meg az nem fér a fejembe hogy valaki egy baja szeru városban felkel reggel majd hazamegy a munkából

20 évesen elutaztam 8000 km messzire 2 átszállással egyedül.

2023. dec. 31. 18:18
 14/15 anonim ***** válasza:

En is utaztam mar parszor egyedül. Amikor a csalad együtt volt, a csaladdal, amikor nem volt parom, akkor nem akartam az utazas szepsegeiröl lemondani, es egyedül elutaztam egyszer Kretara, egyszer egy egyhetes hajoutra Norvegiaba. A fiam annak ellenere, hogy felesege es ket kisfia van, tavaly egyedül elutazott Afrikaba 2 hetre.

Azok az emberek, akik önalloak a gondolkozasban, cselekvesekben, döntesekben, nem függnek mastol sem döntesekben sem anyagilag, nem tartjak furcsanak, hogy egyedül is lehet utazni, söt kifejezetten jonak talaljak. Ha egyedül utazol, jobban at tudod elni a külföld massagat, az elmenyeket, amiket utazas alatt atelsz. Nem függsz senkitöl, akkor kelsz fel reggel, akkor indulsz utnak amikor akarsz. En szuper dolognak tartom. Egesz mas erzes egyedül utazni, mint tarssal. Most van parom, igy vele utazom, szerencsere mindketten lelkes utazok vagyunk, de ha nem lenne parom, egyedül utaznek.

2024. jan. 3. 08:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azért mentem egyedül régebben Ibusz-utakra,mert egyedül voltam, így bejártam szinte egész Európát. A csoportban mindig volt egy-két szimpatikus ember, akikkel lehetett beszélgetni, volt, hogy egyedül aludtam, volt, hogy kaptam társat, aki szintén egyedül volt. Nem volt rossz így sem. Azért mentem, mert utazni akartam.
2024. jan. 3. 12:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!