Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnak úgy élni emberek...

Hogyan tudnak úgy élni emberek, h semmi nem érdekli őket?

Figyelt kérdés
Van néhány kollégám, akik konkrétan semmit nem tudnak a világról. Nem ismernek semmit a történelemből, nem olvasnak híreket. Olyanok, mint akik nem is itt élnek. Nem viccelek: lassan 2 évvel azután, h Oroszország megtámadta Ukrajnát valahogy szóba került ez egy cigiszüneti beszélgetésben. Konkrétan ledöbbentek, h ilyen történt. Egy másik kollégával először azt hittük, h csak viccelnek, nevettünk is, meg poénkodtunk olyanokon, h történelmi eseményeket kezdtünk tök új hírként beszélni, de végül kiderült, h ők erről tényleg nem hallottak meg úgy nem is érdekli őket. Jó persze most nem többdiplomás emberekről beszélek, hanem segédmunkásokról, de akkor is durva. Hogy lehetnek emberek ennyire elszigetelve agyilag a világ történéseitől?
2023. dec. 23. 20:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sokan élnek úgy, hogy egyik napról a másikra. Sokak gondolják azt, hogy a hírek nekik semmi jót nem hozhatnak így nem is foglalkoznak velük. Egy idő óta tudatosan lejöttem mindenféle híradásról, egyedül azokról tudok, amit szóban elmesélnek nekem, az is sok néha. Egyfajta önvédelem ez, de nálam nagyon sok idő megspórolása egyben. Sok dolgom van, így be kell osztanom mivel foglalkozom és mivel nem. Az ilyen elszigetelődés vezet aztán oda, hogy vagy nem szavaznak (valszeg nem vagy nem akartak) és ha mégis érdekli őket valami, akkor megvezetik őket.
2023. dec. 23. 20:43
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Irigylem őket, ha ennyire el tudták magukat vágni a közélettől. Őszintén a te életedet miben befolyásolja hogy tudsz ezekről a dolgokról? Több vagy náluk?
2023. dec. 23. 20:47
 3/15 A kérdező kommentje:
#2 ez csak egy példa volt. Az én életemet annyiban befolyásolják a hírek, hogy van egy kis befektetésem, amit befolyásolnak a világ történései. Ha nem vagyok naprakész, akkor azt a keveset is elbukom, amim van, ha pedig követem a híreket, akkor jön egy kis mellékes. Nem nagy összegek, de nekem számítanak. Talán ha ezek az emberek is érdeklődnének a világ felé, akkor ők is haladnának előre. Ezért furcsa nekem, ha valaki ilyen szinten közönyös.
2023. dec. 23. 20:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos híreket én is követek hasonló okokból, de pl az ukrán eseményeket napi szinten nem figyelem, max ha valami pénzügyi hatása van. De ez dettó a magyar politikára, az eu politikára és a világpolitikára. Mostanában szoktam Kína ügyben tájékozódni, de nem viszem túlzásba. Az most érdekes hely lett hirtelen.
2023. dec. 23. 20:56
 5/15 A kérdező kommentje:
Na jó, de majdnem 2 éve háború van a szomszédban. Azért csak szembejön egy híradó, facebook poszt vagy akár egy plakát. Mennyire kell begubózva élni, h erről ne halljon nem 1, hanem több ember se? Ez nem arról szól, h nem olvasna híreket, hanem hogy annyira érdektelen a világ felé, h egy ilyen info is úgy megy el mellette, mint a szél. Mindegy ezek szerint csak nekem furcsa ez :D
2023. dec. 23. 21:01
 6/15 anonim ***** válasza:
60%
Rubint Rékát kérdezték anno, mi a véleménye a Brexit-ről. Azt mondta:"Bretix? Nem tudom, mi az." És ez valaki, aki osztja az észt másoknak...
2023. dec. 23. 21:08
 7/15 anonim ***** válasza:

Híradót nem nézek, híreket nem olvasok és nem hallgatok. A facebook be van állítva, hogy semmilyen politikai jellegű poszt ne essen be, ha mégis azt tiltom mindegy milyen jellegű a hír. A jutu előfizetős, 0 reklám, spotify előfizetve a zene miatt. Plakátok vannak, de az sima uszítás többnyire, ezért nem figyelem a magyar közéletet, mert ezt a színvonalat nem tartom elfogadhatónak. Ez az én stratégiám, de ez tudatos.

Ők meg szerintem mivel nem fogják, hogy miről szólnak a hírek, lehet meghallgatják, de semmi nem marad meg belőle. A magyar "híradásokat" hallgatva ezen nem csodálkozom. Én anno a történelmi időkben olyan helyen nőttem fel, ahol az emberek a saját jól felfogott érdekükben véletlen sem foglalkoztak közélettel. A mamám egy politikai jellegű dolgot mondott összesen: csak a nyugdíjat el ne vegyék. Ez a sóhaj mára meghallgatásra talált, nekünk már nem lesz nyugdíjunk, legalábbis nem úgy, mint neki volt.

2023. dec. 23. 21:08
 8/15 anonim ***** válasza:
52%
Részben mert nem érdekli/nem értik ezeket a dolgokat, akkor minek is foglalkoni vele? Másrészt: nincs semmibe sem nagy befolyásolási lehetőség, akkor minek ízgatni magát ilyenekkel?
2023. dec. 23. 23:14
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Én azt figyeltem meg, hogy az ilyen emberek sokkal inkább a saját életükkel foglalkoznak, nem másokkal és a sok kamugyáros hírrel.

https://www.youtube.com/watch?v=7Edz3VkLqWc

2023. dec. 24. 03:44
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

"nincs semmibe sem nagy befolyásolási lehetőség, akkor minek ízgatni magát ilyenekkel?"

Ott a pont!

2023. dec. 24. 03:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!