Miért veszik az emberek azt a nagyképű fölényt, hogy csak arra válaszolnak egy beszélgetésben, ami érdekli őket?
Miért válaszoljak olyas valamire, ami nem érdekel, pláne, mivel általában nem is tudok az ilyesmihez hozzászólni.
Ha egy beszélgetésben elkezd ecsetelni nekem valamit, amire baromira nem érdekel, vagy visszaterelem a témát olyan kerékvágásba, amihez hozzá tudok és akarok szólni, vagy hagyom a fenébe az egészet. Nem értem, miért kellene arról beszélgetnem, ami nem érdekel.
Tudod, ezt nem nagyképű fölénynek hívják, hanem érdeklődési körnek.
(A fő kérdésed alatt a második mondattól gondolod át a dolgot és fogalmazd meg egyszerűbben. Könnyebben választ kaphatsz rá.)
Számomra érdektelen témáról miért beszélgetnék? (Ezt nevezik időrablásnak)
Mivel nem érdekel, lehet nem is értek hozzá, akkor miért adjam a jól tájékozottat?
Vagy vannak témák, amikre azért nem reagálok, mert más véleményen vagyok,(pl. politika) idegesít, nem akarok vitát generálni, fáraszt.
Nyilván nem kell olyan témáról beszélni ami nem érdekli az embert, de itt nem erről szólt a kérdés, hanem egyfajta mentalitásról.
"Érdektelen beszédtémát" egyébként normálisan is le lehet zárni, ahogy azt még 10 évvel ezelőtt (vagy korábban) is szokás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!