Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tök mindegy, mennyire fogyok...

Tök mindegy, mennyire fogyok le, akkor is kövérezni fognak?

Figyelt kérdés

Túlsúlyos voltam, sokat bántottak. Lefogytam, azt hittem, ez megszűnik, főleg, hogy le is érettségiztem, gondoltam utána már nem érhet emiatt bántás, hiszen általában a gyerekek ilyen gonoszok. A napi szintű bántás az meg is szűnt. Tavaly 24 óra alatt két férfitól kaptam meg, hogy kövér vagyok. Egyikkel randiztam, de nem jött be és megmondtam neki ezt, erre azt mondta, hogy "van rajtad felesleg, nem is kevés, de én ezt elfogadtam". Másnap a főnököm viccelődött azzal, hogy nekem már nem kéne több csokit ennem. Teljesen meg volt lepődve, hogy ez rosszul esik nekem. Azóta eljöttem a munkahelyről és ami friss sztori, hogy az új helyemen megismertem egy férfit, akinek azt hittem, bejövök, nagyon úgy nézett ki a dolog, kölcsönös is volt. A céges karácsonyon volt sok kaja meg süti és elég sokat ettem belőle, kicsit megmaradt bennem az, hogy mennyit bántottak azért, mert "már megint eszem", hogy úgy éreztem, szabadkoznom kell, mondtam neki, hogy amúgy én nem is szoktam ennyit enni, sütit meg kb soha. Vigyorgott, hogy "perszeeee". Már ez fura volt. De folytatódott, elmentünk ebédelni együtt (a munkahelyemen van egy étterem) és mondta, hogy milyen ámulattal nézem a sütiket. Ez rendszeressé vált, megmondtam neki, hogy ezzel bánt engem, úgyhogy azóta nem mondja, de én kiábrándultam belőle.

Az utolsó inkább ilyen "viccelődés", amivel érzékeny témába talált, de a másik kettő konkrét kövérezés volt. Ennek sosem lesz vége?

165 cm vagyok és 55 kg, nem a legvékonyabb de egyáltalán nem kövér.

2023. dec. 20. 16:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

Hasonló a magasságom, és egy kicsit több kiló van rajtam. Sose kaptam meg a kövér jelzőt kivéve öcsémtől, aki 170 cm és 80-85 kg. Szóval tőle aztán sosem veszem komolyan.

Amúgy meg próbálj olyat találni akit nem zavar ez a súly (bár szerintem nem vagy kövér) és szeret is téged. Bár lehet azért gondolják hogy túlsúlyos vagy, mert egy átlag nőhöz képest nagyobb a testalkatod, de nem a zsír, hanem az izom miatt. Pl. sportoló nőknél ez előfordulhat.

2023. dec. 20. 16:41
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Majd felnősz annyira, hogy le se tojd a súlyodat érintő szemétkedéseket.
2023. dec. 20. 16:45
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Én ugyan 168/52 de állandóan a soványságom a téma. Hogy lehet ez?? A kaja gyakori téma, hogy milyen élvezettel eszek és milyen sokat és újdonságokat is kipróbálok. Nem tudom, te milyen körökben mozogsz, de ennél jobban nem kellene lefogynod. Vagy a fejedben van a baj, vagy azok a pasik a betegesen sovány csajokat szeretik.
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

Csak meg akarnak bántani valamivel, és úgy gondolják ez az, amivel egy nőnek legjobban be lehet szólni.

Én ugyanennyi kiló vagyok kb. ugyanekkora magassággal, engem soha nem kövéreznek, dícsérni szokták az alakomat.

Viszont voltam régebben 41 kiló is, éppen gyógyultam ki a testképzavarból, és egy srác, akivel nem akartam összejönni, simán ledagadtozott, mert tudta, hogy ez nálam egy érzékeny pont.

5/16 anonim ***** válasza:
46%
A Stefanovics Angélának is mondják a kollegái olyankor, amikor az Angéla ki van borulva, hogy ő milyen kövér. XD
2023. dec. 20. 16:53
 6/16 anonim ***** válasza:
17%
Hiába valaki 55 kg, de lehet hogy pld. a fenekére összpontosul a zsír, vagy a hasára, combjára és ugye a Kérdezőnél a magassága elég alacsony, így jobban észrevehető a tömzsi alkat és nem jól osztódnak el a kg-ok, mint ugyanennyi súllyal mondjuk egy 178 cm magas nőnél.
2023. dec. 20. 17:01
 7/16 anonim ***** válasza:
67%

Elég sok ember fejében él szürreális elképzelés a női testtel kapcsolatban. És itt most nem arra gondolok, hogy "AZ AZ EGÉSZSÉGES HA EGY NŐ JÓ ZSÍROS MINT A KENYÉR!!!444!!". Hanem pl sokan azt mondják, hogy a nő 45, max 50 kg-ig vékony, utána már kövér, és ez az ideális női test:

[link]

Ez szép és jó, mert akinek olyan a genetikája, neki ez lesz az egészséges alkata. Viszont akinek más a testfelépítése,és a genetikája, ő meg tök egészségesen fog pl így kinézni:

[link]

Itt is látszik a különbség, és mindegyik nő egészséges, vékony:

[link]

A baj csak az, hogy sokan csak a legelső linkelt nőt tartják vékonynak, és nem veszik figyelembe,hogy egy másik nő (jelen esetben te) lehet hogy belebetegedne, ha olyan vékony és olyan súlyú lenne, mert neki nem olyan a teste. Ezzel annyit tudsz csinálni, hogy magabiztossá válsz. Ha látják rajtad, hogy szépnek tartod magad, és elégedett vagy a külsőddel, már sokkal kevesebben fognak csesztetni. A maradék pedig peregjen le rólad, vagy röhögd ki őket nyugodtan,hogy ha téged kövérnek tartanak, komoly baj van a fejükben.

2023. dec. 20. 17:02
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Neked a súlyoddal való kapcsolatodon kellene dolgoznod.

A leírt esetek 3 csoportba tartoznak.

1, valaki bántani akart. Direkt olyat mondott, amit tudott, hogy neked rosszul fog esni, de az a sértegetés lényege. Ha valakit meg akarsz sérteni mérgedben, te sem azt mondod, hogy gyönyörű, okos és mindenben tehetséges. Hanem ha tudod, hogy van valamivel henézsége, akkor azt hozod elő. tudom, tudom, itt mindenki leírja, hogy ő soha de soha nem mond senkire rosszat, de legyünk őszinték. Ez nem egy Disney mese, ha nem is mondod a szemébe, ha mérges vagy, akkor tuti nálad is megfoglamazódtak már ilyen dolgok. Pl. tudod, hogy valakit megbuktattak egy vizsgán, akkor mérgedben "buta pcsa, még egy szaros érettségit se tud letenni", mert tudod, hogy ez neki szégyen, nehézség, hiányosság.

2, vicceskedés. Nem mindig sül el jól, de hát ez van, előfordul. Nem akarnak vele rosszat, nem bántani akarnak, de ez van. Mindenkinek vannak ilyen pillanatai. Mikor valakinek, akit nem ismersz annyira közelről, mondasz valamit, ami olyan dologra tapint, amirpl nem is tudtál, hogy baja.

3, furán viszonyulsz az ételekhez és ez látszik. Bűntudatod van a süti miatt, de "na most az egyszer, mindent bele" és ez érződik, ráadásul elkezdtél magyarázkodni, amire... most mit kellett volna mondania? Ugyan ez, a sütik bámulásánál. Még mindig furcsán vagy a kajával. Amúgy én is imádok enni, főzni is, de nem mentegetőzök, meg nem jöbövök látványosan zavarba, ha pl. valaki látja, hogy megettem egy sütit. Ja, igen, ez van. :D Nem is vagyok olyan borzasztóan vékony, inkább átlagos alkat, de ha valaki megjegyzi, nem zuhanok össze, nem mentegetőzök, nem magyarázkodok. Ezért nem érzik, hogy van rajtam fogás ilyen téren.

2023. dec. 20. 17:17
 9/16 anonim ***** válasza:
96%

Igazából látni kéne az alkatodat, bár nehezen hiszem hogy 55 kg az kövérnek néz ki. Talán csak béna poénkodás volt, mert nem ismeri az előéletedet, hogy mennyire érzékeny számodra a téma.

Ha továbbra is 55 kg maradsz, akkor is kell még pár év mire ez az érzékenységed elmúlik.

2023. dec. 20. 17:23
 10/16 anonim ***** válasza:
85%
Gimis koromban 70 kg voltam, sokan lenéztek, beszólogattak emiatt. Most 40 éves vagyok 110 kg és a szemembe senki nem mer mondani semmit. Párom is van, aki így szeret. Amúgy a mostani 8. osztályos gyerekek kb negyede megüti a 100 kg-ot az új, elkényelmesedett életmód miatt.
2023. dec. 20. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!