Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb anyuka csak és...

A legtöbb anyuka csak és kizárólag a gyerekeiről hajlandó beszélni?

Figyelt kérdés

Több munkahelyváltás alatt lettem figyelmes a jelenségre. Mikor bekerülök egy új társaságba, az anyák mindig a gyerekeiket hozzák fel, mint téma. Nem kérdezem, nem érdeklődöm róla. Maguktól mesélik, persze az első kérdésük: nekem van-e gyerekem?

Igazából nem is zavarna a dolog, de olyasmikről, hogy hobbik, érdeklődési körök, vagy bármilyen nem felületes (mit főztél/mi van a gyerekkel/párkapcsolatoddal) témán kívül semmiről nem lehet beszélni. Ha meg is kérdezem, javarészt alig érdekli őket valami. Nincs semmi elfoglaltságuk a gyerekükön kívül. Bár az sem a legminőségibb formában, ahogy hallom. Se kirándulás, se közös programok. Se semmi. Pedig egy gyerekkel is lehetne szórakozni.

Nekem ez azért fura, mert én is nő vagyok. Rengeteg dolog érdekel és több hobbim is van. El sem tudnám képzelni az életem máshogy. Unalmas lenne. Egyhangú.

2023. dec. 20. 14:27
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Az általam említett nők közül is van, akinek felnőtt, van akinek tini és van kisgyerekes is. Szóval vegyes nagyon, de mind a saját gyerekét hajtja.
2023. dec. 21. 12:20
 22/24 anonim ***** válasza:
Zárójeles megjegyzés, de azért ennek a másik oldalán lenni, Mármint az ilyen anyukák gyerekeinek lenni elég bizarr lehet. Biztos frászt kapnék, ha anyám egész életemben, még felnőtt koromban is csak rólam lenne hajlandó beszélni, és úgy tenne, mintha én lennék élete egyetlen értelme. Pedig szeretem édesanyámat és jó a kapcsolatom vele, ennek ellenére engem ez elég komolyan kiakasztana.
2023. dec. 21. 12:32
 23/24 Metionin ***** válasza:
91%
22. Hú, mennyit gondoltam erre. Anyám munkatársai folyton a (már felnőtt) gyerekeikről meg az unokáikról beszélnek de teljesen magánügyeket is úgy mondanak el, mintha bárkinek köze lenne hozzá. Én kiakadnék, ha anyám azt ecsetelné a munkatársnőinek, hogy épp nőgyógyásznál jártam meg ilyenek. Bár én ezeket nem mondom el anyámnak de a kérdéses "gyerekek" is érdekesek, hogy ezeket elmondják, főleg ha tudják, hogy az anyjuk szét fogja pletykálni.
2023. dec. 21. 12:39
 24/24 A kérdező kommentje:
Ezekkel a meglátásaitokkal teljesen egyet tudok érteni. Szerintem is bizarr. Nem is kicsit. Az én anyám sem dumál egész nap rólam. Max említés szintjén pl ha házfelújítás jön szóba, mert mi is abban vagyunk, meg pár kollégája. Vannak női rokonaim, akik édesanyák és ők se mindig a gyerekeikről beszélnek. Tehát van ellenpáldám is, viszont még így is túlnyomó többségben vannak a gyerekmániások.
2023. dec. 21. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!