A legtöbb anyuka csak és kizárólag a gyerekeiről hajlandó beszélni?
Több munkahelyváltás alatt lettem figyelmes a jelenségre. Mikor bekerülök egy új társaságba, az anyák mindig a gyerekeiket hozzák fel, mint téma. Nem kérdezem, nem érdeklődöm róla. Maguktól mesélik, persze az első kérdésük: nekem van-e gyerekem?
Igazából nem is zavarna a dolog, de olyasmikről, hogy hobbik, érdeklődési körök, vagy bármilyen nem felületes (mit főztél/mi van a gyerekkel/párkapcsolatoddal) témán kívül semmiről nem lehet beszélni. Ha meg is kérdezem, javarészt alig érdekli őket valami. Nincs semmi elfoglaltságuk a gyerekükön kívül. Bár az sem a legminőségibb formában, ahogy hallom. Se kirándulás, se közös programok. Se semmi. Pedig egy gyerekkel is lehetne szórakozni.
Nekem ez azért fura, mert én is nő vagyok. Rengeteg dolog érdekel és több hobbim is van. El sem tudnám képzelni az életem máshogy. Unalmas lenne. Egyhangú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!