Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb anyuka csak és...

A legtöbb anyuka csak és kizárólag a gyerekeiről hajlandó beszélni?

Figyelt kérdés

Több munkahelyváltás alatt lettem figyelmes a jelenségre. Mikor bekerülök egy új társaságba, az anyák mindig a gyerekeiket hozzák fel, mint téma. Nem kérdezem, nem érdeklődöm róla. Maguktól mesélik, persze az első kérdésük: nekem van-e gyerekem?

Igazából nem is zavarna a dolog, de olyasmikről, hogy hobbik, érdeklődési körök, vagy bármilyen nem felületes (mit főztél/mi van a gyerekkel/párkapcsolatoddal) témán kívül semmiről nem lehet beszélni. Ha meg is kérdezem, javarészt alig érdekli őket valami. Nincs semmi elfoglaltságuk a gyerekükön kívül. Bár az sem a legminőségibb formában, ahogy hallom. Se kirándulás, se közös programok. Se semmi. Pedig egy gyerekkel is lehetne szórakozni.

Nekem ez azért fura, mert én is nő vagyok. Rengeteg dolog érdekel és több hobbim is van. El sem tudnám képzelni az életem máshogy. Unalmas lenne. Egyhangú.

2023. dec. 20. 14:27
1 2 3
 1/24 Metionin ***** válasza:
96%
Nagy részük igen, bár nekem most szerencsém van. 2 anyuka és 1 apuka kollégám van, néha kerül szóba a gyerek, akkor is említés szinten. Ők inkább örülnek, ha végre lehet másról is beszélni pl. hobbik, sport, akármi.
2023. dec. 20. 14:42
 2/24 A kérdező kommentje:
A férfi kollégákkal éppen ezért szeretek jobban beszélgetni. Köztük is van apuka, de ő azért sokkal relevánsabban kezeli a gyerektémát. Szóba szokták hozni, hogy büszkék meg minden, de nem magasztalják az egekig a gyereket.
2023. dec. 20. 14:46
 3/24 anonim ***** válasza:
97%
A legtöbb nőnek kisgyerek mellett se ideje, se pénze, se energiája nem marad a hobbijaira. Aztán mire megnőnek, el is felejti, hogy régen érdekelte más is.
2023. dec. 20. 14:47
 4/24 A kérdező kommentje:

Az én hobbijaim sem mind kerülnek pénzbe.

Az idő és a pénz pedig a munkáján (ami ugye van, ha együtt dolgozom velük) és a partnerén is múlik. Nem?

2023. dec. 20. 14:53
 5/24 anonim ***** válasza:
25%
Nem szeretem, amikor gyermektelen huszonévesek okoskodnak a kisgyerekes anyukák vélt hibáiról. Nehezebb meló az, mint kintről tűnik.
2023. dec. 20. 14:54
 6/24 A kérdező kommentje:
Attól, hogy te nem szereted, én még szeretném megérteni, hogy a gyerek után miért felejt el sok nő önálló ember és személyiség lenni.
2023. dec. 20. 14:56
 7/24 anonim ***** válasza:
34%
Dehogy szeretnéd. Csámcsogni szeretnél rajtuk, meg elítélni őket, hogy bezzeg te mennyivel szórakoztatóbb személyiség vagy. Elmondtam, mi az oka, de kötözködni kezdtél, hogy az úgy nem is olyan.
2023. dec. 20. 14:58
 8/24 A kérdező kommentje:

Oké, nyugi. Ne kapd fel a vizet. Ez csak egy kérdés. Ennyire az elevenedre tapintott, vagy mi?

Azért írtam, hogy én is többnyire ingyenes hobbikat űzök, mert nem mindig a pénz az akadály. Valamint ha van partnere vagy bárki, akire rábízhatja a gyereket, miért ne tölthetne el egy kis énidőt?

2023. dec. 20. 15:01
 9/24 anonim ***** válasza:
97%

Van egy kolléganőm, nyugdíj előtt áll, felnőtt gyerekei vannak, azoknak is már relatíve nagy gyerekei, de a kolléganőm konkrétan SEMMI másról nem képes beszélni, csak vagy a szüléseiről, vagy a gyereknevelésről. Ha épp nem magáról sztorizgat, akkor ilyen random kérdéseket tesz fel a női kollégáknak a semmiből, hogy nekem mennyi tejed volt amúgy? 🤦

Tök mindegy, mi a téma, ha ő megszólal, biztos oda kanyarítja ki, hogy terhesség, gyerek.

A karácsonyi céges rendezvényen beszélgettünk egy kolléganővel, akinek nemrég halt meg a férje, ez lesz az első karácsonya nélküle. Sírdogált is, meg mesélt nekünk a férjével közös nyaralásokról, majd bekérdezte ez a nő, hogy és a fiaidnak nem lett fülgyulladása a sós víztől? Majd 5 percig beszélt arról, hogy melyik gyerekének és melyik unokájának szúrták már fel a fülét.

De rajta kívül a legtöbb nőismerősöm nem ilyen fixált.

2023. dec. 20. 15:04
 10/24 anonim ***** válasza:
94%
Rokonomat tudom felhozni példának,neki kettő gyereke van, mindkettő kicsi még. A párjával osztoznak a gyereknevelésen, és a házimunkán, de így sincs túl sok szabadidejük,mikor van, akkor pedig a szexuális életüket szeretnék élni, vagy venni egy jó hosszú forró fürdőt pl. Tehát összességében tényleg nem marad idő hobbikra, de nagyon lazítani sem. Esetenként szokott rock koncertre menni, játszani számítógépes játékokkal, illetve megnézni a jelenleg népszerű horrorfilmeket, szóval az már három téma, amiről lehet vele beszélgetni. Mondjuk nála nem érzem azt, hogy ne lenne érdeklődő, sőt, inkább örül, ha kicsit mást is lát/hall gyerekeken kívül. Szerintem ő azért tudja normális szinten tartani magát, mert a párja besegít neki. De sok nő semmi segítséget nem kap, még pihenni sincs ideje nem hogy hobbikra, és egy idő után már tényleg elfelejti, hogy amúgy több emberileg, mint egy anya. Meg persze vannak az ősanyák, akik a gyerekvállalást tartják az élet értelmének (szerintem titokban mentális gondjaik vannak), és semmi más nincs nekik a világon, csak a gyerek. Mert más nincs is az életükben, ami örömöt adna nekik, soha nem is volt.
2023. dec. 20. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!