Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb anyuka csak és...

A legtöbb anyuka csak és kizárólag a gyerekeiről hajlandó beszélni?

Figyelt kérdés

Több munkahelyváltás alatt lettem figyelmes a jelenségre. Mikor bekerülök egy új társaságba, az anyák mindig a gyerekeiket hozzák fel, mint téma. Nem kérdezem, nem érdeklődöm róla. Maguktól mesélik, persze az első kérdésük: nekem van-e gyerekem?

Igazából nem is zavarna a dolog, de olyasmikről, hogy hobbik, érdeklődési körök, vagy bármilyen nem felületes (mit főztél/mi van a gyerekkel/párkapcsolatoddal) témán kívül semmiről nem lehet beszélni. Ha meg is kérdezem, javarészt alig érdekli őket valami. Nincs semmi elfoglaltságuk a gyerekükön kívül. Bár az sem a legminőségibb formában, ahogy hallom. Se kirándulás, se közös programok. Se semmi. Pedig egy gyerekkel is lehetne szórakozni.

Nekem ez azért fura, mert én is nő vagyok. Rengeteg dolog érdekel és több hobbim is van. El sem tudnám képzelni az életem máshogy. Unalmas lenne. Egyhangú.

2023. dec. 20. 14:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

9-es és 10-es köszönöm a válaszokat!

Szóval az is lehet ok, hogy ilyen a természetük (ősanya - ahogy valaki fogalmazott) meg az is, hogyha a pertnerükre nem számíthatnak és emiatt rájuk hárul minden. Hm. Ez utóbbi elég szomorú. Sajnálom az ilyen eseteket.

2023. dec. 20. 15:17
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
Te is csak arról tudsz beszélni amivel az időd és gondolataid nagyrészét töltöd. Ha éveken át napi 20-24 órában egyetlen témakörrel törődnél, te is pontosan így lennél.
2023. dec. 20. 15:40
 13/24 anonim ***** válasza:
72%

Mivel előtte sem volt önálló személyiségük, csak mentek a tömeggel, a társadalmi, családi elvarásokat teljesítették, nem is igazán van témájuk. Sajnálatos, de a társadalom 90%-a így él. (volt coach)

És nem akarnak változtatni.

2023. dec. 20. 15:58
 14/24 A kérdező kommentje:
13-as, ha van kedved erről beszélni, engem nagyon érdekelnének a tapasztalataid! Ha gondolod, írj róluk nekem :)
2023. dec. 20. 17:47
 15/24 anonim ***** válasza:
74%
Mert ösztönlény a legtöbb, az agyuk csak a szaporodásig és az utód neveléséig ér el.
2023. dec. 20. 18:42
 16/24 anonim ***** válasza:
65%

Szerinted egy gályarab miről tudna másról mesélni??

Csak az evezőről az hogy felsértette a tenyerét, a társairól, a tenger sós izéről stb.

Érted a különbséget? :P

2023. dec. 20. 18:45
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
16-os, a legtöbb anya tényleg valamiféle rabságban él, amit saját magának köszönhet.
2023. dec. 20. 18:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Igen, de főleg a pici gyerekesek, akik még otthon vannak vele. Talán még ovis korig. Akkor nagyon rá vannak menve a témára, sokuknak az lesz a személyisége, hogy anya. Aztán ahogyan nő a gyerek, és kezd saját élete lenni, úgy az Anya is lazít a témán. Van kolléganőm, aki most jött vissza gyedről 2 éves gyerekkel, van egy másik kolléganőm 2 tinivel és van egy 50-es nő is, akinek egy 30 éves fia van. Az utóbbi 2 nincs belebolondulva a témába, de a kisgyerekes nem tud másról pampogni, mint a gyereke evéséről, betegségéről, tejfogairól.
2023. dec. 20. 20:46
 19/24 anonim ***** válasza:
96%
Én mondjuk új közösségben nem is említem a gyerekeimet, nekem az intim téma, nem tartozik mindenkire. Nyilván sok rossz tapasztalat után jutottam el oda, hogy magánéletről munkahelyen csak a legszükségesebbet mondom. A legutóbbi munkahelyemen például a kollégák többsége nem is tudta, hogy van két gyerekem, pedig fél évig ott dolgoztam. :D De én amúgy ősanya se vagyok, nem a gyerek az életem értelme, egy csomó minden más is érdekel.
2023. dec. 20. 20:47
 20/24 anonim ***** válasza:
71%
Ezert nem baratkozunk gyerekesekkel.
2023. dec. 21. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!