Miért ilyen sok 20-25 éves házasodik ilyen fiatalon?
Mert a legtöbb fiatal nem szeretne együtt lakni a szüleivel, de egyedül szinte semmire sem megy, hacsak nem örököl a nagyszülők után. Ez a korosztály minél hamarabb összeáll valakivel, mert különben a többség élete végéig élhetne otthon a szülőkkel.
És valóban a kormány ezt a korosztályt "támogatja", a mézesmadzagnak sokan bedőlnek (CSOK, babaváró). Ezért sokan gyorsan házasodnak, hitelből boldogulnak. Az már más kérdés hogy utána mennyien válnak el 40 éves koruk körül (vagy már előbb). Csak meg kell nézni a válási statisztikákat.
Persze vannak jó és tartós házasságok is, de mára már ebből lett a kevesebb.
#3 “Ez a korosztály minél hamarabb összeáll valakivel, mert különben a többség élete végéig élhetne otthon a szülőkkel.”
Ez mekkora baromság. Én a nettó 500-at se keresem meg, egyik barátnőm csak 350-et keres, mégis mindketten egyedül bérlünk szép felújított lakást és kijövünk a fizunkból. Eszünk ágában nem lenne csak azért kapcsolatban lenni, hogy abból anyagi érdekünk származzon, ez a kapcsolatok/házasság meggyalázása, mert köze nincs az érzelmekhez, csak a másik kihasználásáról szól. Ne add már itt elő, hogy egyedül ne lehetne boldogulni az életben, aki akar, az tud is, csak sokan nem akarnak, mert úgy kényelmesebb :D
Azt viszont aláírom, hogy a mai ingatlanárak mellett egy nettó 600 alatti fizetésből 35 éves korodig is élhetnél a szüleiddel, ha saját ingatlanra akarsz gyűjteni. De itt jön a képletbe a RACIONALITÁS - megengedhetem magamnak, hogy 40-50-100 milliókért ingatlant vegyek? Belátható időn belül? Ha nem, akkor nincs min görcsölni, elmész albiba és kész. Addig nyújtózz, ameddig a takaród ér. Csak itt Magyarországon mániája még mindig az embereknek ez a saját ingatlan téma, mintha más értelme nem lenne az életnek, csak ez, pedig tőlünk nyugatabbra az emberek 70%-a nem rendelkezik saját ingatlannal, mégis vígan elvannak. Ez a kommunizmusból megmaradt berögződés, hogy bármi áron legyen saját ház, ha kell, 3 gyereket is csinálunk a semmire, de albiba el nem megyünk…
Azt egy szóval sem mondtam hogy csak anyagi érdekek miatt állnak össze a párok (nyilván vannak érzelmeik is)!
De az biztos hogy egy egyedülálló ember szinte semmire sem megy egyedül, főleg vidéken. Te biztos Budapesten élsz vagy nagyobb városban, esetleg most éppen jól fizető szakmád van. De nem minden ember végzett egyetemet (nagyon helyesen), mert akkor összeomlana a társadalmi rendszer. Vidéken, kisebb városokban, falvakban sokszor munkalehetőség sincs (csak kihalásos alapon), nemhogy jó fizetés. Sokan örülnek ha a garantált bérminimumot megkeresik.
Nem anyagi megfontolásból, de sokan elég gyorsan rájönnek hogy jobban járnak ha párban gondolkodnak, mert maradhatnának otthon a szüleikkel. Nem mindenkire igaz ez természetesen, nem kell magadra venned.
De szerinted sokan miért veszik igénybe a CSOK-ot, babavárót? Mert nem akarnak a szülői házban élni, és nem akarnak életük végéig albérletet fizetni. De ezekhez a hitelekhez meg házasodni kell. Sok fiatalnak ez az egyetlen lehetősége hogy haladjon előre, ne maradjon a szüleivel, esetleg elköltözhessen faluról nagyvárosba ahol van munka.
Engem ez szerencsére nem érint (egyedülálló vagyok, nincs hitelem), de nem is dugom a fejem a homokba, látom mi megy a világban.
Nem tudom mit latsz, en 25 vagyok, de az ismeretsegi koromben eleg kevesen hazasok.
Inkabb par evig, honapokig egyutt vannak valakivel, aztan mennek tovabb. Vagy illuziot kergetve keresik a nagy o-t. Kisebbsegieknel vagy falun az egyszerubb embereknel ervenyes amit mondasz...de ok is a kedvezmenyek miatt vannak inkabb benne, akik pedig nem szorulnak ra (vagy epp felelotlenul nem mennek bele), azok csak szimplan egyutt elnek hazassag nelkul.
4#: nem tudom mirol beszelsz. pesten, de meg videki nagyvarosokban is csomoan vannak alberletben..akar 30-40 evesen is.. Viszont alberletbe tobb gyereket vallalni, szerintem necces. Bejon egy betegseg vagy barmi, akkor azzal par tizezer ft-al amit kapsz "segelykent" nem mesz sokra a 2-300 ezer ft-os alberlet ar mellett (ha van gyerek nyilvan nem garzont veszel ki). Plusz nyugaton szerintem nincs annyira kilatastalan jovokep. Foleg annak aki odaszuletik.
Az egészben az a lényeg hogy ketten könnyebb boldogulni, mint egyedül.
Könnyebb a hitelt fizetni, könnyebb az albérletet fizetni, ha az egyik megbetegszik még mindig ott a másik fél aki "kihúzza a pácból". Minden könnyebb ha két ember összefog és együtt teremtenek meg mindent. Persze csak úgy könnyebb ha ténylegesen jó a párkapcsolat minden szempontból. A toxikus kapcsolatnál jobb az egyedüllét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!