Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szükség van a fejlett országok...

Szükség van a fejlett országokban a feminizmusra? Németországban, Ausztriában, Svájcban, Amerikában stb. a nők hátrányban vannak, vagy már megkapták azokat a jogokat, amik megilletik őket?

Figyelt kérdés
Pl. arab országokban, illetve Afrika egyes területein egyértelműen kell a feminizmus. De a fejlett országokba is szükséges?
2023. dec. 9. 17:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Tehetetlen, lusta pasik miatt nem kellene feminizmust csinálni abból, ami alapvető férfi kötelesség."

Csakhogy ez a társadalom hozzáállása. Tanítsd meg a férfitársaidnak, hogy ez legyen alap.

2023. dec. 9. 22:45
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

6, ez dícséretes, hogy szerinted alap dolog.

De nagoyn sok férfi egy szendvicset se mképes elkészíteni magának, fogalma sincs hogy kerül a szennyer környékéről a ruha a szekrényébe stb....

És egyébként azzal, hogy a nők megtanultak helytállni a munka világában ÉS közben otthon is teljesíteni, a férfiak fölé kerekedtek, mivel a férfiak maradtak a munkában való helytállásnál és... ennyi. Megszűnt az a fajta rászorultság, szükség a férfiakra, ami régebben volt. És ez bizony a társkeresésben is megjelenik, hisz így egy nő amúgy tök jól elvan egyedül is és egy párkapcsolat gyakran sok plusz terhet ró rájuk.

A feminizmus célja a férfi és nő közti egyenlőség. Tök jó, hogy már van apa-GYED, így az apa is othtonmaradhat a gyerekkel, ha úgy van. Ez egy jele annak, hogy az emberke kezdik felfogni, hogy a gyereknek bizony 2 szülője van.

Az is ide tartozik, hogy a férfiak igenis élhessenek meg érzelmeket és fejezhessék is ki. Ezzel szintén rohadt szarul állunk még, valószínűleg a kövektező generáció lesz az akik már érdemben fel tudnak mutatni ezügyben valamit.

Természetesen a feminizmusnak is vannak vadhajtásai. Ahogy a kereszténységnek, iszlámnak, környezetvédelemnek, nacionalizmusnak, stb.... A szélsőségesek mindig a leghangosabbak, de fontos tudni, hogy nem ők vannak a legtöbben. Nem őket kell alapul venni egy csoport megítélése esetén.

2023. dec. 9. 22:55
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Egy olyan helyen,ahol férfiak által épített úton,férfiak által feltalált eszközökkel járva,férfiak által épített házakban köpködhetsz a férfiakra,ott minek feminizmus?

Ez nem elég?

A saját fiát nem láthatja némelyik,max egy héten egyszer,és ráadásul le kell nyelnie hogy bepasizik a nő és más férfi nyúlkál az ő gyerekéhez.

Egy nő ebbe beledöglene.

Nem véletlenül nem akarnak házasodni a férfiak.

Ha férfiakról van szó mehet az általánosítás,sztereotípia.

Ha egy nő az,akiről szó van,akkor biztosan nem.

2023. dec. 10. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Bírom hogy egy nő amúgy nem lehet soviniszta.

Soviniszta csak férfi lehet.

Nem mellesleg mindenki más szélsőséges,csak a vaktában követelőző feminista nem aki egy buborékban él.

2023. dec. 10. 20:27
 15/20 anonim ***** válasza:
81%
13, no offense, de a feminizmus ez ellen is küzd...
2023. dec. 10. 22:31
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

A feminizmus semmire se jó csak negatív dolgok létrehozására.

Nem a szándékkal van a baj,hanem az eszmével és a megvalósítással.

Értelmes beszélgetést feministával 1-2x folytattam életemben,a többi mind buta volt mint a föld.

Tájékozatlan,fogalma sincs hogy hogy működik a világ,mi volt ma és régen,hogyan változtak a dolgok.

2023. dec. 10. 22:36
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem egyébként a legtöbb nő nem ért egyet a mostani vonallal, csak van egy hangos kisebbség ami túltolja. Mikor pár éve mutattam be barátnőmet anyámnak, első kérdése az volt, hogy "ugye nem vagy feminista?". Szerencsére a körülöttem lévő nők közül egyik sem elborult. Mind a tágabb baráti társaságom tagjai, mind a hozzám legközelebb állók (anyám, barátnőm, unokatestvérem, másod unokatestvérem) megveti az egész harmadik meg negyedik hullámos feminizmust. Életemben egyszer futottam össze egy igazi habzószájú feminácival, de tulajdonképpen házhoz mentem a pofonért mert pontosan tudtam hogy nem komplett a csaj, mégis leálltam vele vitatkozni. Pár agysejtem bánta, de már jól vagyok :D A lényeg hogy nem szabad általánosítani. Tapasztalatom szerint a nők többsége nem olyan agymosott, mint amiket mutogatnak a médiában.
2023. dec. 10. 22:49
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én feleségem feminista.

Anyámtól tanulta. Emlékszem, tök nag yhatással volt nőmre amikor anyám kifejtette, hogy "én csinálok levest, csinálok második fogást. Ha az öreg akar még valamit, akkor majd megfőzi magának külön":D

Ennek egyébként az előfutára anyai nagyanyám volt. Nagyapám és ő más ételt ettek, nagyapám megkérdezte, hogy "mivan, magadnak külön főzöl?" erre nagyanyám mondta "nem Sándor, neked főztem külön":D

Ebből merített akkor is amikor pusholta a saját anyját, hogy ugyan, 30 év munka után esssetleg nyisson már egy saját bankszámlát és kérje oda a fizetését, hogy ne kelljen pénzért sorbanállnia meg engedélyt kérnie, ha pénzre van szüksége ahhoz, hogy bevásároljon a családjának. Meg nyugodtan vehet egy új kabátot, ha az a 15 éves (és 5 éve szakadt) kabát már tényleg megérett a leselejtezésre.

Innen merítette a szemléletet arra is, hogy ha odafüttyögnek neki vagy megjegyzést tesznek rá az utcán, akkor ne elsiessen lesunyt fejjel, hanem visszaszóljon és kikérje magának.

De az asszonyom vitte el a feminizmus a munkahelyére is, amikor meggyőzte a közel 50 éves kolléganőit, hogy bizonybizony ha elmennek nyaralni, akkor az 50 fölött lévő férfinak nem az ő dolguk bepakolni, felnőtt ember, be tud pakolni magának:D

Azt hinné az ember, hogy a feminizmus már rég elérte a célját, de hát látjátok, ezek a sztorik az elmúlt 3-5 évből vannak, tele van az ország és a világ ilyen férfiakkal és nőkkel.

És hát bazeg. Legyen már önálló a férfi, ne kelljen már neki bepakoni a nyaralásra mint egy gyereknek. Meg ha annyira áhítozik valamire amit csak ő szeret a házban, akkor ne várja már el, hogy más készítse el neki. Vagy menjen étterembe:D

És a nő se legyen már annyira csicska, hogy a saját fizetésével nem képes rendelkezni.

2023. dec. 10. 23:13
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

A nőnek nem kötelező dolgozni a legtöbb sokak szerint "elmaradott" országokban,ahol még bicskával eszik a fagyit.

De ha mégis dolgozni támadna kedvük,elvárás tőlük hogy ne csak sminkre költsenek hanem a családra is.

Aztán ezer féle meglátás van,kultúra,szokás,stb.

De igazából felesleges feministával vitatkozni.

Neki mindig igaza van,ma született bárány.

Többletjogokat akar,olyan akar lenni mint a jegesmedve de ha kidobják az északi sarkra sír a szája.

A felelősséget semmiért sem vállalja,mindig más a hibás.

Szeretne olyan privilégiumokat,mint egy hadvezér aki azt vacsorázik amit akar.

De ha nagy baj van és éjszaka is csinálni kéne valamit,hogy rendbe jöjjön a szitu,bombák repülnek az égből...

Akkor ő aztán fel nem fog kelni az ágyból...

Akar ő úgy élni mint egy király,csak a vele járó felelősséget nem akarja vállalni.

A saját privilégiumait fel sem ismeri,másét követeli.

A férfiakat gyűlöli,holott a férfiak 99%-a rabszolga a munkahelyén,és az elit 1% irányítja az egészet.

Tehát azért gyűlöli az összes férfit,mert a maffia macsó férfi nem bánt vele úgy ahogy kellett volna.

Pedig tudta jól hogy ennek a világsztárnak milyen élete van.

Egyik napról a másikra megváltozhat a terv,valamelyik qrvája álmában megölheti egy késsel és elfuthat a zsák pénzzel.

Hűséges pasit nem akar magának,hiszen miért csorgatja a nyálát akkor olyanokra akikről tudja hogy hetente váltogatja a nőit? Énekesekre,stb.

Mégis nyaldosná a kocka hasát,meg a farkincáját.

Nagyon cuki,jóképű.

2023. dec. 10. 23:39
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenhol szükség van a feminizmusra. Nincsen teljes egyenjogúság. Sokan. Nem értik, hogy mi egyáltalán a feminizmus...amiket a cikkekben olvasnak, videókban látnak, az a hangos, idióta kisebbség. Mert az egyszerűen feltűnő. Előbb veszik észre a férfigyűlölő matriachátust akaró személyt, mint mondjuk azt, aki tampont vesz a rászoruló nőknek. Pedig az igazi feminizmusnak az utóbbihoz több köze van, csak az nem egy nagy hűha...

Egy feminista egyenjogúságot szeretne, nem többet. Nem többletjogokat, privilégiumokat....az például szerintem nem éppen privilégium, hogy a nők méhében idegenek turkálnak, hogy irreális kettősmércékkel bombázzák a nőket....ez utóbbi például nem is a szószoros értelemben vett jog....de mégis jó lenne, ha nemtől függetlenül nem bantanánk egymást, nem lennének irreális elvárások...mindenkinek jobb lenne....

2023. dec. 18. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!