Boldogsággal tölt el ha vásárolsz valamit?
Figyelt kérdés
Akár neten, akár boltban.2023. dec. 8. 15:52
1/11 anonim válasza:
Néha sajnos igen, de utóbbi időben csak szomorúsaggal töltött el.
2/11 anonim válasza:
Csak akkor örülök, ha már régóta szerettem volna valamit. Amúgy nem, hétköznapi dolog a vásárlás.
3/11 anonim válasza:
Maga a vásárlás nekem egy semleges tevékenység. Amit vásárolok, az már lehet olyan, hogy boldogsággal tölt el.
4/11 anonim válasza:
Maga a vásárlás nem hoz lázba. Hétköznapi, mindennapos. Sőt néha inkább még rossz érzést kelt bennem, mert hozzá kell szólnom az eladóhoz, és/vagy idegenek vannak ott. Kicsit félek az ilyentől, hogy mi lesz/mit gondolnak rólam. De annak amit vásárolok annak örülök. Kivéve ha a mindennapi alap szükségleteknek. Vagyis azokat se utálom, csak átlagossá váltak, úgy is elfogynak. De ha például könyvet, annak már örülök. De nem tart sokáig, mert tárgyak által okozott boldogság csak időszakos.
5/11 anonim válasza:
Akkor mindenképpen,ha másnak veszem,ajándéknak, meglepetésnek.
Magamnak pedig akkor,ha olyan könyvet találok Vaterán,Jófogáson,stb, amit régen keresek :)Egyik hobbim ez,minden hónapban van pár ilyen "kincstalálat".
F/Bp
6/11 anonim válasza:
Összességében nem, viszont, ha olyan dolgot veszek, amire szükségem van, és/vagy (nagyon) régóta vágyom rá, akkor örülök neki. Ilyen volt, például, a még tavasszal vett középkategóriás telefonom, ami a nem sokkal azelőtt kipurcant, 4 éves telefonom után lett.
Valamint mostanában egy zacskó gumicukor, vagy egy tábla étcsoki vétele is fel tud dobni.
7/11 anonim válasza:
Nem, a pénzköltés semmilyen formája nem tesz boldoggá, legszívesebben nem költenék is pénzt ha tehetném, de muszáj. Ha online vásárolok legtöbbször csalódás ér, ha boltban akkor meg a bolti stresszes körülmények elveszik a vásárlás örömét.
8/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld!
2023. dec. 8. 17:39
9/11 anonim válasza:
Attól függ, mit veszek. Az különösebben nem villanyoz fel, ha veszek egy karton tejet, mert elfogyott otthon. Viszont ha valami olyat veszek, ami a hobbimhoz/érdeklődési körömhöz kapcsolódik, pl. egy jónak ígérkező könyv, az kifejezetten boldoggá tesz. Bár ilyen esetekben vitatható, hogy maga a vásárlás tesz-e boldoggá, vagy az a dolog, amit megvettem, de nem vagyok pszichológus,sem kutató, hogy erről érdemben nyilatkozni tudjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!