Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan alapozzam meg az...

Hogyan alapozzam meg az életem egzisztenciális szempontból? 25F

Figyelt kérdés

Nem születtem gazdag családba, nincs tőkém vállalkozni és érettségi után abbahagytam a tanulmányaimat is. Nem igazán érdekelnek az ipari dolgok, a mai szakmák zöme idegen nekem. A művészi és humánus dolgok foglalkoztatnak, de abban sem találom meg önmagam. Talán, mert hiányzik a tehetség...

Így örökre egy minimálbéres kisegítőként kell majd tengődnöm?

2023. nov. 22. 21:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy mondod!

A művészkedés lehet a hobbid, ettől te színesebb egyéniség leszel, de alapvetően élni kell valamiből. Ha semmi szakképzettséget nem szerzel, akkor kb. gyárban a több műszakos, szalag melletti, minimálbérért végzett munka jöhet számításba.

2023. nov. 22. 21:57
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
El lehet irodázgatni alapszinten, mondjuk raktár vagy ilyesmi beleférhet, ha nem macerás a hely. Jogsival meg simán lehetsz ilyen wishes Jason Statham is.
2023. nov. 22. 22:08
 3/15 anonim ***** válasza:
56%
Tanulj és dolgozz. Más megoldás nincs.
2023. nov. 22. 23:07
 4/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
Szerintem dolgozz minél több helyen. Kóstolj bele néhány szakmába. Én pl 50 voltam,amikor megtapasztaltam, ilyen boldogságot okoz nekem a nyers fa érintése, illata.
2023. nov. 23. 19:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek művészetből, kreatív alkotásból is sikerül megélnie, de egyrészt ehhez is tanulni, szakértelmet szerezni, dolgozni kell, másrészt ez is csak keveseknek megy.

A szakértelem önmagában még nem elég hozzá, hogy meg is tudj élni belőle, mert hiába értesz valamihez nagyon, ha nem tudod meggyőzni azokat, akiknél a pénz van, hogy neked adják oda a szakértelmedért.

Vagy elmész alkalmazottnak egy céghez (ehhez is tudnod kell életrajzot írni, állásinterjúzni, jó bért kialkudni, stb) és fix fizetésért csinálod, amit rád bíznak.

Vagy vállalkozol, a saját céged működteted, de akkor meg neked kell a cég minden feladatához érteni és csinálni, mert te vagy a cég (még, ha felveszel alkalmazottakat, akkor is kell értened hozzá annyira, hogy kit vegyél fel a munkára és ellenőrizni tudd a munkáját, hogy megfelel-e).

Az egyetlen lehetőség mindkét irányban, hogy minél jobban képzed magad, nagyobb és hasznosabb tudásra teszel szert, hogy minél több pénzt tudj keresni. Nem árt, ha megtalálod, mi az ami érdekel, szereted, szívesen is csinálod amellett, hogy meg is tudsz belőle élni, mert akkor kevésbé érzed tehernek, hogy ezt kell csinálnod munkaként.

Érdemes lehet körülnézni a különféle munkakörök határterületei körül, megkeresni, mi állhat az érdeklődésedhez legközelebb egy amúgy az érdeklődésedbe nem feltétlenül tartozó területen.

Pl. Ha a műszaki területek nem érdekelnek, de a művészet igen, akkor érdemes lehet megismerkedned a digitális művészetekkel, tervezéssel, mert ugyan ezek is műszaki területek, mégis van bennük művészet is. Ez persze csak egy példa. Sok féle lehetőség van.

2023. nov. 23. 20:50
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Marketing, pszichológia, vezetési ismeretek kelleni fognak a művészet irányhoz, és persze tisztában kell lenni azzal, hogy egészen sok év is lehet, mire beindul valami.
2023. nov. 25. 09:44
 7/15 anonim ***** válasza:
86%

Nem népszerű és a legtöbb iskolában sajnos nem is tanítják, de a pénzügyi, gazdasági ismeretek nagyon fontosak az élet minden területén. Magán emberként is sokkal jobban tudod a pénzügyeid szervezni, ha érted a működésüket és tudod mit miért csinálsz, ahelyett, hogy hozzá nem értő szülőktől átvett hibás szokásokra épül minden pénzügyi tudatosságot - vagy inkább annak hiánya.

Ha vállalkozást indítasz, akkor pláne hasznosak ezek az ismeretek. Érdemes ezen a területen is képezni magad, hogy az anyagi helyzeteden javítani tudj.

2023. nov. 25. 11:23
 8/15 anonim ***** válasza:
74%
Én elvállalnék valami random munkát, és annyit tennék félre, amennyit lehet, közben pedig gondolkodnék, mit akarok kezdeni az életemmel. Például: gimisként nyaranta raktáraztam, közben kitaláltam, hogy a fizikai munka nem nekem való, mert hiába fáradok el testileg, este nem tudok aludni, mert agyilag nem fáradtam el kb. semennyire, de arra jó volt, hogy utána egész tanévben volt zsebpénzem. Na, ezt átültetheted a felnőttkori életre is: elkezdesz valami munkát, annyit teszel félre, amennyit kiszámoltál, hogy a célodhoz kell, gondolkodsz azon, hogy tovább akarsz-e tanulni vagy jó neked az a típusú munka. A pénzügyi megalapozáshoz még szükség lehet arra, hogy jó helyre tegyél félre. Itt most nem a bankokra gondolok, mert nevetséges kamatokat adnak (pl. az Erste Célbetétje 0,01% kamatot ad évente, jesszus, fogalmam sincs, kinek éri meg a bankon kívül), hanem mondjuk az állampapírokra (a pmáp még jó kamatokat ad, a következő sorozat lehet, hogy nem jön be annyira neked se), esetleg a tőzsdére. Ha lehet, olcsó helyen lakj, ne feltétlenül albérletben, inkább otthon.
2023. nov. 25. 14:07
 9/15 anonim ***** válasza:
81%
Amíg nem vagy hajlandó tenni is érte, nem csak beleélni a nagyvilágba, addig így fogsz maradni valóban
2023. dec. 2. 17:30
 10/15 anonim ***** válasza:
52%

Törődjél bele a sorsodba, nem lehet mindenki gazdag. A szegényeknek lennie kell, hogy napi 12-16 órákat dolgozzon, és minden nap fényesre nyalja a főnöke seggét.

Én már beletörődtem, pedig nagyobb iskolai végzettségem és tapasztalatom van, mint a főnökömnek. Küzdöttem a céljaimért, minden megcsináltam amit csak emberileg lehetett, de még mindig csak egy senkinek számítok. Munkahelyet váltottam, az utóbbi években több alkalommal is, de semmi, mindig és mindenhol ugyan aza nóta megy. Majd egyszer megunom, bemegyek a munkahelyemre és legyilkolok mindenkit.

2023. dec. 27. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!