Ha telefonos adománygyűjtők keresnek, hogy reagáltok?

Kinyomom és tiltom.
Számomra ez egyenértékű azzal, mikor random emberek kéretlenül csöngetnek az ajtómon. Ajtót nyitok, mert lehet, a szomszéd szeretne kérni egy kis lisztet mert épp kifogyott sütés közben, valaki vészhelyzetben van és segítséget kérne, de ha spammel kopogttnak az ajtómon, akkor szeintem ők megzavartak engem az otthonom békéjében teljesen indokolatlanul, és jogom van rájuk csukni az ajtót, magyarázkodás nélkül. Ugyanígy, ha telefonon hívnak fel politikai kampánnyal (párttól függetlenül), meg adj pénzt jellegű nyomasztással, akkor kizárás és tiltás.
El tudom dönteni, hogy kinek, és mennyit tudok adni (ha akarok egyáltalán. Mert az is teljesen érthető szerintem, ha valaki olyan helyzetben van, hogy nem kíván jótékony célra fordítani semmit, mert akkor magától, vagy a családjától kellene megvonni), a gusztustalan nyomasztással nem tudok egyetérteni, a zaklatással még kevésbé.
Én a saját buborékomban ezt főleg menhelyeknél láttam, hogy direkt úgy fogalmaznak még a nyilvános felületeiken is, hogy az manipulatív legyen, az ilyeneknek sosem adnék egy kósza forintot se. Direkt kerestem olyat, ami nem tesz ki "brühühü el kell altatnunk Buksit ha nem lesz ez meg az!" posztokat. Csak simán kiírják, tárgyilagosan, hogy ez meg az kell nekik, vagy ennyi pénz, és az adakozók összedobják.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!