Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megteheti-e azt egy boltos,...

Megteheti-e azt egy boltos, hogy nem szolgálja ki a vásárlót valami ilyesmi miatt?

Figyelt kérdés

Általánosságban kérdezem. Tehát nem azért, mert az illető tartozik neki vagy azért mert épp nincs neki abból a termékből, hanem, mert tegyük fel azt mondja neki? "Maga XY gyermeke? Akkor nálam nem vesz semmit, mert az édesapja ezt meg azt híresztelte a családomról. Kérem menjen el!"

Még egyszer: ez most itt csak példa. De megeshet ilyen vagy hasonló a gyakorlatban?

2023. dec. 2. 14:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Meg.

pl: a maszek kisboltok simán ki is tilthatnak.

2023. dec. 2. 18:16
 12/14 anonim ***** válasza:

A faluban, ahol felnőttem, két bolt volt. A másodikat azért nyitotta meg a tulaja, mert annyira rühellte az első bolt tulajdonosát. Viszont az első boltban sokszor volt romlott a felvágott, vagy darabos a tej, amit adtak, a nő, aki vitte, meg volt, hogy üvöltözött velem a főtéren (mindkét bolt a főtérre nyílt) gyerekként, miután látta, hogy parizerért a másik boltba megyek.

Tizenévesként dolgoztam nála, esküszöm, nem volt komplett a nő. Minden nap délelőtt 11-kor eltört benne valami, azzal üvöltött, aki épp az útjába került. Ha a munkatársam volt, akkor vele, ha én voltam ott, akkor velem, ha a saját anyja jött beköszönni, akkor vele, ha vásárlóval volt dolga, akkor vele. Pontban 11-kor mindig, ezt megfigyeltem.

Ezek után olyan fura volt számomra vendéglátó szakközépbe járni, ahol mindig azt tanították, hogy a vendég az első, a vendég előtt nem borulhatsz ki.

Igen, megteheti. Kellene neki? Általában nem. Ettől még meg fogja tenni. És ha nem lenne ennyi mentális beteg az országban, akkor azt mondanám, hogy tegye is meg, mert a másik oldalon állva, ahogy kezelik az átlagemberek a boltosokat, vagy a vendéglátósokat, az rohadtul nem oké, kellene lennie egy "jó, akkora fszfej vagy ,hogy itt soha többé nem szolgálunk ki" kártyának mindenki kezében, de nem abban az esetben, ha a boltos simán hülye, vagy beaf-je van valaki apjával.

2023. dec. 3. 07:26
 13/14 anonim ***** válasza:

12

Remélem azóta bezárt a "kedves" tulajdonos.

2023. dec. 3. 07:47
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 Igen. Pezsgőt bontottam a hír hallatán :D Első munkahelyem volt az életben, konkrétan traumatizált a nő (meg feketén dolgoztatott 14 évesen 200 forintos órabérért), egy ponton elvittem otthonról palack házipálinkát, hogy szlopáljam, mert mondom józanul nem lehet elviselni, de nem maradok szégyenben, hogy nem csinálom végig a nyarat. Egy ponton odajött a munkatársasm, aki kor alapján az anyám lehetett volna, és annyit mondott, hogy megtalálta az alkoholomat, ne ide rejtsem, itt megtalálják, megmutatja a saját dugi helyét.

Áh, ótvar volt az egész, és mindél távolabb vagyok tőle időben, annál problémásabbnak tűnik.

2023. dec. 3. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!