Az illem szerint udvarias, vagy felesleges, ha megállok az ajtó mellett, míg bemennek a lányok?
Attól függ.
Ha esetleg abban reménykedsz, hogy azért, mert udvarias vagy, cserébe majd "kapsz" puncit, akkor felesleges.
De ha azért csinálod, mert az illem "így diktálja", akkor önmagában ez udvarias, csak hát látod, az első válaszoló rá a példa, hogy ő azt feltételezi, hogy azért vagy "udvarias", mert punci van a lába közt, ergo "reménykedsz" valamiben.
Nem mindegy.
Amennyiben valakinek tele a keze, pl babakocsival, szatyorral vagy mondjuk kerekesszékkel jönne be, akkor igen, illik neki kinyitni az ajtót.
Neniknek, bácsiknak, gyereknek is, ha az ajtó rugója erősebb és nem biztos, hogy ki tudja nyitni.
Csak úgy valakinek ajtót nyitogatni szerintem erőltetett, maradi, és szükségtelen.
Nekem az az érzet lenne, hogy vagy valami nagyon szocializálatlan pasi így akar bevágódni (Azzal hogy tehetelennek nézel? Haha, nem. Pont az ellenkezőjét éred el).
Illem szerint kívánatos, gyakorlatban fölösleges.
A mostani munkahelyemen nehezemre esett megszokni, hogy a férfiak előre fognak engedni az ajtónál, csak, mert nő vagyok. Sőt, még ki is nyitják nekem. Nem látok benne semmi rosszat, igyekszem hozzászokni, de számomra a mai napig kínos. Én lányiskolába jártam, szóval korábban nem tapasztaltam ilyet, és nagyon nehéz hozzászokni, sok cringe szituációt szült.
Ma már mindegy. Egy emancipált nő azért kárál, hogy nem kell őt hímestojásként kezelni, míg egy szerénkének meg jólesik a kedvesség.
Na ezt döntse el a zember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!