Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan, milyen gyakorlatokkal...

Hogyan, milyen gyakorlatokkal fejleszthető a kreativitás?

Figyelt kérdés
Konkrét gyakorlatokra lennék kíváncsi.

2023. nov. 27. 14:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen kérdező a mindfulness is jó. Csak azért írtam korábban az ilyen vezetett (képzeld el ezt - azt) az nem jó, mert pont a képzelgéseket kell abbahagyni.

Amúgy neked azt javaslom reggel nyomasd valamikor, és akkor úgy az egész napra kihatással lesz.

2023. nov. 27. 16:29
 12/13 A kérdező kommentje:

7es, köszi a választ!

Namost ez azért "izgi" mert amúgy látássérült vagyok:D

Gyakorlatilag nonstop hallgatok hangoskönyveket, igyekszem jellemzően fantasyket vagy scifiket, de amúgy becsúszik mindenféle ami van. Az én fajtámnak kevésbé van lehetősége válogatni, mert ha adott könyvet senki nem olvasta fel, akkor marad a gépi olvastatás ami... nem eg yleányálom:D

Ugye a történetírásnál egy fokkal macerásabb a kalandírás ami az én valódi célom lenne, mert ugye olyan sztori kellene amivel az emberek interaktálni tudnak szabadon, ezáltal nekem elég sok alternatívával kell készülnöm de legalábbis mélységet adni a karaktereknek. Anno ez is volt a nagy hibám, hogy a település elöljárója... annyi volt. Az elöljáró. Volt neve, de kb ennyi. De azóta elég sok tapasztalatot szedtem magamra és látom, hogy tök jó lenne minden interaktálhatónak tervezett karakternek valami színt adni. Pl nem elég, hgoy elmész a kovácshoz új kardot venni, a kovácsnak épp erőforrás-problémái vannak. Ez egyből lehet egy kaland. De közben jó színt ad, hogy a kovács épp fasírtban van az asszonnyal mert... mittudomén, nem megy az üzlet (ugye az erőforráshiány miatt) és stresszes mindkettő, mert miből fognak élni, ilyesmi. Szóval valami életet önteni a jelenetekbe, nem csak amolyan videójátékos "show me your wares" típusú kalmár aztán kész. Ez adja meg a szerepjáték savát-borsát egy szinten.

Képalkotás meg... hát.. látássérült vagoyk, valójában semmiféle kézzel vonalhúzás nem megy. AI által generált képekre gondoltam:D Most nekiestem, hogy a játékos karakteremet elkészítsem vele. Több-kevesebb sikerrel. De azt szeretném, hogy ne csak meglévő dolgokhoz akarjak illusztrációt, hanem valami újat alkotni. Mondjuk az igaz, hogy ha meglévőket próbálok elkészíteni, lehet előbb-utóbb beúszik egy saját ötlet amivel már hozá tudok tenni valamit.

2023. nov. 27. 16:31
 13/13 anonim ***** válasza:
76%

7-es vagyok amúgy megint :D

Angol amúgy mehet? Úgy lényegesen több mindent találsz. Mert én még mindig azt mondom, hogy akkor hallgass interjúkat is, mert ott sokszor "szakmáznak". Pl. Larry Correia írónak van podcastje, ahol ilyesmikről is beszélnek.

Vagy keress olyan írókat, akiknek tetszik a prózája, abból nagyon sokat tanulhatsz, hogy mitől jó. Sebastien DeCastellt ismered? Ő pl. régebben filmes harcokat koreografált, szóval a harcjelenetei nagyon jók és szemléletesek. Vagy Josiah Bancroft jó karakter író, Jim Butchernek a humora, Jonathan French tökös grimdark, stb.

Vagy tényleg non-fiction. Ha egy témában jó vagy, pl. botanika, akkor sokkal könnyebben alkotsz kreatívan az alapján. Olvastam egy iszonyatosan jó könyvet, Merlin Sheldrake írta, a gombákról szólt. De olyan lelkesen írt róluk, olyan szeretettel, hogy rendesen megihleti az embert.

Ilyen character design videók is vannak tök jók fent az interneten. Mondjuk az kérdés, hogy a te látásod mennyire sérült. Hogy neked mennyire élvezhető egy youtube videó.

Pl. van pár youtube csatorna, ahol kitalálnak új Pokémonokat. Bugyutának tűnhet, de PragMagic és Truegreen7 érdekes lehet, ha pl. érdekelnek a lények. Truegreen7 végigvezet a logikáján, hogy a designban mi miért olyan, amilyen. Tehát nem csak rajzol valami, ami neki tetszik, hanem elmondja, miből merített, a design melyik része miért fontos az adott lény túléléséhez.

2023. nov. 27. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!