Hogyan fejleszthető az asszociáció, kreativitás?
Igen, problémamegoldás mint kulcsszó hallottam már róla.
najó, konkretizáljunk:D
Szerepjátszom és történetek írásához lenne szükség a kreativitás bővítésére. Mondjuk játékosként a problémamegoldás is felmerül, szóval valójában ja, az is jöhet, de ha történetalkotásról van szó, akkor az kéne, hogy minél többféle ötlet ugorjon be merre mehetnek a történések, miféle jelenségek, jószágok jönnek szembe. Lehet a hivatalos problémamegoldás ezt is fedi, de hétköznapi értelemben ez nem probléma ugye amit meg kéne oldani, hanem.. hát.. krativitás, ötlet.
Akkor ismétlem magamat: "ja, hogy úúúgy" :D
Igen, ez megint mást vet fel, ez teljes mértékben kreativitás, amiben nem vagyok biztos, hogy növelhető olyan szintre, ha pl. valaki nem elég kreatív egy regény megírásához, akkor kellő gyakorlás után elég kreatív legyen. Ezért nem lesz mindenki író, költő, festő, zeneszerző, stb. :D
Viszont részben fejleszthető. De egyébként ha írsz, és gondolkodsz a kimeneteleken, a karaktereken, már azzal is fejlődik a kreativitásod és a logikus gondolkodás.
Már azzal is fejlesztheted a kreativitást, ha azon agyalsz, hogy vajon hogyan lehetne fejleszteni a kreativitást :D
:D hát azon agyalok:D
Ééés igen, nyilván, szoktam kisebb-nagyobb történeteket írni, karaktereket összerakni, eltérni a standardoktól vagy épp elmélyíteni azokat. Csak nem vagyok velük elégedett.
És arra gondoltam hátha van valamiféle gyakorlat ami direkt ezt célozná. Mittudomén, pl hogy bizonyos szempontok alapján írjak meg valamit, pl minél végletesebben vagy valahogy összeilleszteni logikusan egyáltalán nem összeillő dolgokat.
Mondjuk... nem hangzik hülyeségnek amit írok, de jó lenne valami kidolgozott gyakorlat erre, hisz én csak arra tudok rámenni amit már ismerek, a fejlesztő gyakorlatok lényege meg többek között az is, hogy új vizekre vezessen.
Ami a történetírást illeti a neten találhatsz több ilyen írásgyakorlatot, ahol konkrétan meg vannak adva a feltételek valamilyen rövid történethez és csinálhatod azt hogy minden nap megírsz egyet (minimum) ez elvileg fejleszti az íráskészséget
Beírod googlebe kiadja, de én láttam hasonlókat Wattpadon is, itt ráadásul sok az ilyen tippek/trükkök könyv az íráshoz
Illetve Pinteresten vannak összeírva kérdések a storyhoz, ami segít abban hogy állítsd össze a cselekményt. Meg ötletek arra az esetre ha elakadnál valahol.
Megpróbálhatsz akár angolul is rákeresni ezekre, hogy több mindent találj a témával kapcsolatban^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!