Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz lehet, hogy Magyarországo...

Igaz lehet, hogy Magyarországon sokan azért nem tudnak kijönni a fizetésükből mert nem tudnak bánni a pénzzel és elszórják káros szenvedélyekre és szükségtelen dolgokra?

Figyelt kérdés
2023. nov. 18. 13:52
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
67%

Imádom az ilyet, hogy ha már valakit szembesítek valamivel, azonnal támadásba lendül.

És a feltételes példád is baromság volt, abból kifolyólag, hogy a szakértők se értenek egyet a témában:

[link]

[link]

Számomra igénytelenség az, ha valaki nem zuhanyzik le napi egyszer a nap végén.

A fogadást pedig elveszítetted. Pá..

2023. nov. 22. 14:42
 52/53 anonim ***** válasza:
90%

Hát nézd, sok helyen laktam már, külföldet is megjártam, rengeteg emberrel ismerkedtem meg.

Alapvetően a gond ott kezdődik, hogy különbséget akarsz tenni magyar és nem magyar közt. Nem kell.

A gond folytatódik azzal, hogy rengetegen arra sem voltak képesek, hogy alapvető ismereteket és képzettséget elsajátítsanak. Ennek megfelelően a munkájuk és a fizetésük is elég kevés. Ebből eleve nehéz gazdálkodni.

Emellett ez az alacsonyan képzett réteg szeret kompenzálni, tehát belemennek valamilyen függőségbe. Nézd meg a baranyai nyomorfalvakat. Kölkeden, Dunaszekcsőn egymás mellett cigizgető, piálgató embereket látsz. Általános után abba is hagyták az önképzést, sokan minimális mennyiséget dolgoznak, vagy annyit sem. Az meg ugye nem hoz a konyhára.

Cigarettára van pénz, a gyereknek ételre nincs. Itt a gond. Ezeken a családokon pedig nem lehet támogatásokkal segíteni, hiszen akkor a szlovák lunyik 9 sem jutott volna odáig, ameddig jutott.

Az alapvető feltételezésed jó, de ennek ugye ott vannak az említett pszichológiai tényezők.

2023. nov. 22. 15:55
 53/53 anonim ***** válasza:
75%

Az alábbi opciók lehetnek/reálisak szerintem:

1) Tényleg nem keresnek eleget a saját (és családjuk, ha van) fentartására

2)Nem tudnak/akarnak bánni megfelelően bánni a pénzükkel

3)A keresetüket megfelelő életmódot élnek

4)Önhibánk kívüli eseti/esettibb (max pár hónap) túlköltekezés (pl.: temetés, tartós betegség/sérülés stb.)

5)Félre rakott pénzből való alkalmi túlköltekezés (pl.: nyaralás, esküvő, házvásárlás, felujítás karácsony, szülinap stb.)

Remélhetőleg nem hagyam ki semmit sem

2024. jan. 19. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!