Igaz lehet, hogy Magyarországon sokan azért nem tudnak kijönni a fizetésükből mert nem tudnak bánni a pénzzel és elszórják káros szenvedélyekre és szükségtelen dolgokra?
Imádom az ilyet, hogy ha már valakit szembesítek valamivel, azonnal támadásba lendül.
És a feltételes példád is baromság volt, abból kifolyólag, hogy a szakértők se értenek egyet a témában:
Számomra igénytelenség az, ha valaki nem zuhanyzik le napi egyszer a nap végén.
A fogadást pedig elveszítetted. Pá..
Hát nézd, sok helyen laktam már, külföldet is megjártam, rengeteg emberrel ismerkedtem meg.
Alapvetően a gond ott kezdődik, hogy különbséget akarsz tenni magyar és nem magyar közt. Nem kell.
A gond folytatódik azzal, hogy rengetegen arra sem voltak képesek, hogy alapvető ismereteket és képzettséget elsajátítsanak. Ennek megfelelően a munkájuk és a fizetésük is elég kevés. Ebből eleve nehéz gazdálkodni.
Emellett ez az alacsonyan képzett réteg szeret kompenzálni, tehát belemennek valamilyen függőségbe. Nézd meg a baranyai nyomorfalvakat. Kölkeden, Dunaszekcsőn egymás mellett cigizgető, piálgató embereket látsz. Általános után abba is hagyták az önképzést, sokan minimális mennyiséget dolgoznak, vagy annyit sem. Az meg ugye nem hoz a konyhára.
Cigarettára van pénz, a gyereknek ételre nincs. Itt a gond. Ezeken a családokon pedig nem lehet támogatásokkal segíteni, hiszen akkor a szlovák lunyik 9 sem jutott volna odáig, ameddig jutott.
Az alapvető feltételezésed jó, de ennek ugye ott vannak az említett pszichológiai tényezők.
Az alábbi opciók lehetnek/reálisak szerintem:
1) Tényleg nem keresnek eleget a saját (és családjuk, ha van) fentartására
2)Nem tudnak/akarnak bánni megfelelően bánni a pénzükkel
3)A keresetüket megfelelő életmódot élnek
4)Önhibánk kívüli eseti/esettibb (max pár hónap) túlköltekezés (pl.: temetés, tartós betegség/sérülés stb.)
5)Félre rakott pénzből való alkalmi túlköltekezés (pl.: nyaralás, esküvő, házvásárlás, felujítás karácsony, szülinap stb.)
Remélhetőleg nem hagyam ki semmit sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!