Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Dolgozó, lakás/ház nélküli...

Dolgozó, lakás/ház nélküli fiatalok! Hogy látjátok a jövőtöket?

Figyelt kérdés

Abban az esetben, ha nem vagy szerencsés, és szüleid, vagy pénzes rokon nem tett alád lakást vagy házat, akkor átlag fizetéssel az esély, hogy valaha legyen egy saját lakásod/otthonod igen csekély, úgy kb. nulla (a házat már elő se hozom).

Hogy birkóztok meg a gondolattal, hogy sose lesz önálló területetek?

(A kérdés azoknak szól, akiknek szintén csekély az esélye arra, hogy legyen. Tehát, ha épp olyan helyzetben vagy, hogy ez neked teljesen reális cél, hogy házat/lakást vegyél, akkor örülünk neked, további sok sikert mindenben, de kérlek ne válaszolj, mert nem neked szól a kérdés. Köszi!)

2023. nov. 8. 16:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig ez a tolvaj maffia lesz kormányon, addig esélytelen bármi is.
2023. nov. 8. 19:34
 12/24 anonim ***** válasza:
86%

Nekem már van ingatlanom, de 10-12 évvel ezelőtt, dolgozó fiatalként nem volt, és akkor elképzelni sem tudtam, hogy lesz lakásom. Ja, akkor volt amúgy a válság, szóval konkrétan munkalehetőség sem nagyon volt, hogy otthon élve legalább élvezhette az életet az ember, egy minimálbéres munk@ra jelentkeztek ezren.

Ja, és albérleti szobában laktam, mert menekülnöm kellett az otthoni bántalmazó légkörből. Volt, hogy enni se tudtam normálisan, de a bérleti díjat ki kellett fizetni :/

Nagyon elkeseredett voltam, haragudtam a világra, meg a szüleimre, akik amúgy a semmire vállaltak minket, és semmivel nem is tudtak támogatni. A férjem (akkor még csak párom) szülei nem álltak rosszul, de nekik meg nem jutott eszükbe félrerakni a gyerekeiknek. Sokat irigykedtem olyan ismerőseimre, akik kaptak lakást vagy önerőt a családjuktól.

Aztán lett egy lehetőség, hogy kimenehetünk külföldre a párommal, megléptük. Évekig dolgoztunk 2 munkahelyen, spóroltunk ezerrel éa így lett házunk itthon, még mielőtt az árak totál elszálltak volna. Most még abból is max. egy panelra telne...

2023. nov. 8. 19:55
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jól elintézte a fidesz. HÁROM-NÉGYSZERESÉRE emelkedtek az lakásárak pár év alatt, az elcseszett támogatások miatt.
2023. nov. 8. 23:24
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Van olyan találmány, hogy hitel, kp-ra régen se vettek házat huszonévesen... Kisebb faluban 8-10 millióért már egész jó házat kapsz. 10 millió hitelnek 80 ezer Ft a havi díja 20 évre fixen. Ha van barátnőd, akkor már csak 40-et fizetsz.... Ja, hogy te 50 milliós házat akarsz, az tényleg nem fog menni...
2023. nov. 9. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Legalább ha nulláról indultam volna, nem pedig puttonnyal a hátamon.
2023. nov. 9. 13:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön dolgozom már 3. éve, idén fogok házat venni Magyarországon ami ki lesz adva albérletetbe mert még úgy sem éri meg hazajönni hogy van saját ingatlan.
2023. nov. 9. 14:09
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Kisebb faluban 8-10 millióért már egész jó házat kapsz."

Hol, sötétségfalván, 30-40 km-re mindentől?

Én debreceni vagyok, itt még 25-30 km-re se kapsz ennyi pénzért házat, de ha kapnál, akkor sem érné meg megvenni, mert onnan te nem fogsz tudni busszal bejárni dolgozni+a gyerekeket oviba hozni-vinni, muszáj lesz 2 autó, azt meg kell venni, tankolni napi 70-80 km ingázásra, szerelni és már gyűjteni a kővetkező 2 autóra.

A 80 ezres törlesztő mellé mindjárt megy mrg havi 200 ezer autó fenntartása.

2023. nov. 9. 14:14
 18/24 anonim ***** válasza:

"Hol, sötétségfalván, 30-40 km-re mindentől?"

Jó akkor vegyél 30-ért, annyiért már kapsz kisvárosban házat, nem távol mindentől, ne mond hogy nem, 30-nak 240 ezres törlesztője van, 120 fejenként ha van barátnőd, ez se vészes, ha fejenként megkeresték 300 ezret legalább. Egyedül meg eleve minek vennél házat...

2023. nov. 9. 15:45
 19/24 anonim ***** válasza:
2023. nov. 9. 17:01
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
18: Elsősorban egyedül kéne mindenkinek lakást venni. Az az elképzelhető legrosszabb megoldás, hogy ketten vesznek lakást, és ha tönkremegy a párkapcsolat, akkor nem tudnak szabadulni egymástól, mert nem tudnak hol lakni. És akár évtizedekig megy a terror horror állapot esetleg bántalmazás.
2023. nov. 10. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!