Fiatalok! Ti nem féltek a jövőtől?
Hali mindenkinek!
Fiatalokhoz szólnék, de bárki , akinek valamilyen gondolat megfogalmazódik a fejében, írhat nyugodtan.
Ti mennyire féltek a jövőtől? Ha egyetemisták vagytok, szeretitek, amit tanultok? Jól fogtok keresni, miután elvégeztétek? Okj képzést végzők! Veletek mi a helyzet?
Egyszerűen nem értem, hogyan, mit kéne majd csináljak, hogy legyen annyi pénzem venni egy lakást (lehetőleg hitel felvétele nélkül), lesz-e valaha párom, akivel el tudok majd lenni ésatöbbi.
Bennetek nem okoznak ezek szorongást? Hogy kell majd jól csinálni?
Tudom. Azert is lep meg. Nincs diplomam igaz, nem vagyok alulkepzett sem es piackepes szakmaban vagyok. De amikor piti munkakra elvaras a felsofok (ami amugy betanitott irodai munka lenne), azt nem ertem. Most reszmunkaidos munkanak is orulnek, de olyan cegekbe szaladok bele...vicc.
En mar nem tervezek. Mar lassan szakmai utat sem. Majd valahogy jonnek a dolgok.
Egyetemista vagyok, nagyon szeretem amit tanulok és várhatóan jól fogok keresni vele, mert hiányszakma. Elsős vagyok, de ennek ellenére már most is kaptam lehetőséget munkára ezzel a szakkal.
Nem félek, hogy később ilyen problémám lesz, persze a lakáson gondolkodás még nekem nagyon távolinak tűnik.
Amit tehetsz, hogy építed a szakmai kapcsolataidat, keresed a lehetőségeket, specializálódsz. Szerintem ezek segítenek abban, hogy jobb munkát találj.
Párom nincs, de amiatt sem aggódok még, majd lesz.
Viszonylag szerencsés a helyzetem, de azért az új dolgok ijesztőek lehetnek.
Összességében én bizakodóan és izgatottan tekintek előre. Tudom, még nagyon naiv vagyok és szinte gyerek, de jelenleg nem érzem ezt a fenyegetést.
Jövőre lesz meg az MSc diplomám, de jelenleg is dolgozom egy cégnél. A szüleimmel élek, de nem tudom, hogyan fogok tudni saját lakást venni, mert olyan árak vannak... Albérletbe nem akarok költözni, mert akkor sokkal nehezebben tudnék félretenni. Nemrég lett vége a kapcsolatomnak, de majd lesz új ettől nem parázok.
Összességében az elköltözéstől félek csak, azért nem akarnék életem végig a szülők hátán élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!