Akik telefonra, tévére vesznek fel hitelt, miért nem spórolnak, kevesebbet költenek, vagy részletre vesznek szolgáltatótól, hanem inkább eladósítják magukat?
7!
A számlákat nem tudom elfelejteni, mert szépen vonják a számlámról :)
Nem tudom, hogy a részletre is lehet megadni csoportos beszedési megbízást?
"Nekem volt olyan kolléganőm (felsőfokú végzettségű), aki kifejtette, hogy mindenki hülye, aki nem 0%-os hitelre vesz drágább elektronikai cuccot"
Igazából pénzügyi szempontból teljesen igaza van. 0%-os hitel esetén mindig megéri így vásárolni árut, feltéve ha a befektetéseidre kapsz 0% fölötti kamatot. A konkrét számítást korábban leírta egy válaszoló.
(Persze fisz-f..sz összegeknél nem érdemes ezzel szórakozni.)
Ha van 0% os áruhitel akkor ha bőven megvan rá a pénzem se fogom kifizetni egyben. Miért tenném?
Mondjuk 300 ezres TVt ha kifizethetem 2 év alatt 0% thm el, akkor addig ugyanúgy tudom használni azt a 300 ezret és be tudom fektetni. Még alacsony inflációs időkbe is vannak jól kamatozó befektetések amikkel 5% ot össze lehet szedni az kb 30 ezres nyereség lesz nekem.
#8 nagyon jól írja. Ezek szerint vannak még értelmes emberek is. Sajnos nagyon sok pénzügyi analfabéta van ebben az országban is, és itt gyk-n rengetegszer olvasok bődületes baromságokat, ráadásul ezek az emberek, akiknek vagy megtakarításuk sincs, mert semennyire se tudatosak pénzügyileg, tanulatlanok stb, vagy csak kp-t tartanak otthon és ez a nagy megtakarítás náluk, ők szoktak kioktatni hangosan másokat, hogy mennyire h.lyék stb.
Közben aki egy kicsit is ért hozzá, és képes összetetten gondolkodni, az tudja, hogy a 0% THM-et vagy a szolgáltatóknál a kamatmentes részletet ki kell használnia egy értelmes embernek, ha több százezres készüléket, terméket vesz. Azt mondom 100-150 ezerért nem biztos, hogy ezzel szórakozok, de egy 550 ezres iPhone 15 pro maxot akkor is részletre vennék, ha kétszer is ki tudnám egyben fizetni, mert 22 havi részletre havi 25 ezer ft sokkal jobb, mint egyben 550 ezret kifizetni, ugyanis, ami ma 25 ezer ft, az egy év múlva már nem ér 25 ezret, de mivel nincs kamat, így továbbra is az inflálódott forint ellenére is a 25 ezret fizetem, míg valóban, ha mondjuk 550 ezer forintot elosztom és egy évre DKJ-t veszek 250 ezerért, a másik 300 ezerből meg fizetem 12x25 000 Ft-tal arra az egy évre, addig 25 ezret visszahoz csak a DKJ a telefon árának azon részéből, amelyikhez egy évig fixen nincs nyúlva, mert addig a kitart a másik része törlesztésre. Ha érthető, amit írtam.
És ez csak egy sima DKJ, ami nem is az a hú mekkora nagy befektetés. A bátrabbak ennél komolyabb befektetésekkel is próbálkozhatnak, aminek van kis kockázata, de jobban is fizet és aki megteheti, hogy ennyiért vegyen mobilt, annak ez a kockázat is beleférhet.
Szóval igazából a pénzügyileg tudatos gazdagok gyakran vesznek részletre, hiába megtehetik, hogy egybe kifizetik. Sőt éppen emiatt a nagyon tudatosak a hitelt is bevállalják kamattal együtt is, mert nagyban sok befektetés még a kamat árát is visszahozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!