Ha nem adok borrvalót, de rendszeres vendég vagyok, az a megbecsülés jele a szolgáltató felé?
Már 1 éve ugyan ahhoz a fodrászhoz járok, kb 1.5 havonta, megvagyok elégedve a munkájával, de borrravalót nem szoktam adni, aminek több okoa is van:
- sokkal többet keres nálam, szerintem kicsit vicces lenne, ha a szegényebb fél borravalózná a gazdagabbikat
- számlát/blokkot soha nem kaptam még tőle
- év elején még 3000 volt egy vágás(férfiaknak frizura), már 4000, erre minimum egy 500as borravalót kéne adni, amit már kicsit soknak találok, aprót meg nem hordok magamnál
- a mai megélhetési költségekkel örülök, ha magamnak tudok venni valamit, és belefér még fodrászhoz járnom.
Ti hogy vagytok ezzel, magával a jattolással? szoktatok adni?
3-4000 egy fodrász? Le vagyok maradva. Csináld azt, amit én. Vettem egy hajvágógépet, és az assszony vágja itthon a hajam a géppel, állítható a hossz, így egész normális fejet is tud csinálni. Persze gyakorlás kell hozzá, az első pár alkalom elég gagyi lett.
3 vágás alatt behozza az árát.
Amúgy nem szoktam jattolni, ha több pénzt szeretne, mondjon annyit. Ez bármire igaz.
azért van egy hatalmas különbség a két frizura között :D
Évekig otthon vágtam, mára azért kicsit több igényem van egy jóllakott óvodás, 1-2cms tüsi haj kinézetnél.
Az én fodrászom nagyon kedves és aranyos, még akkor is amikor tudom hogy nagyon rossz napja van.
Minden tiszteletem azoké, akik képesek a vendégnek a jobbik felüket mutatni még akkor is, ha máshogy érez.
Én is dolgoztam borravalós munkahelyen (vendéglátás, turizmus, csomagszállítás), tudom milyen rohadt nehéz.
És tudom milyen az, amikor mézes-mázos, készséges, türelmes vagy, és még az utolsó 5 forintosért is nyújtják a markukat az emberek...🖕
Szóval nekem hosszú hajú nőként 2 havonta járok, alkalmanként 5400 a hajvágás. 6000 forintot adok mindig. Ja, és nettó 200ezer a keresetem.
Évente 3600 forint tehát összesen a jatt a fodrásznak.
Nem ez fog földhöz vágni, vagy csődbe vinni azt hiszem -.-"
"Ha nem adok borrvalót, de rendszeres vendég vagyok, az a megbecsülés jele a szolgáltató felé?"
Nem. Amiatt is járhatsz oda, mert ő van a legközelebb, és lusta vagy messzebb menni. Vagy a munkája bár nem túl jó, de szereted, hogy tisztaság van az üzletben. Vagy a munkája nem túl jó, de emberileg jól elbeszélgetsz vele, és pszichológusnak is használod egy gázsiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!