Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nem adok borrvalót, de...

Ha nem adok borrvalót, de rendszeres vendég vagyok, az a megbecsülés jele a szolgáltató felé?

Figyelt kérdés

Már 1 éve ugyan ahhoz a fodrászhoz járok, kb 1.5 havonta, megvagyok elégedve a munkájával, de borrravalót nem szoktam adni, aminek több okoa is van:

- sokkal többet keres nálam, szerintem kicsit vicces lenne, ha a szegényebb fél borravalózná a gazdagabbikat

- számlát/blokkot soha nem kaptam még tőle

- év elején még 3000 volt egy vágás(férfiaknak frizura), már 4000, erre minimum egy 500as borravalót kéne adni, amit már kicsit soknak találok, aprót meg nem hordok magamnál

- a mai megélhetési költségekkel örülök, ha magamnak tudok venni valamit, és belefér még fodrászhoz járnom.

Ti hogy vagytok ezzel, magával a jattolással? szoktatok adni?

2022. szept. 22. 07:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
7# vendèglátásban dolgozom, 80-90% nem ad jattot. Ès hozzánk inkább felső rèteg jár. Nekem is jól esik ha dobnak egy 500 ast a markomba. Meg egy idő után emlèkeznek rám, ès azèrt másabb a kiszolgálás...
2022. szept. 22. 09:14
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
sosem adok
2022. szept. 22. 11:02
 13/22 A kérdező kommentje:

9, kb minden utcasarkon van egy fodrász nálunk.

Saját vállalkozása, 20 perc alatt lenyír max, sorban állnak a vendégek.

Amúgy nem pofázok vele, csak leülök, levágja a hajamat, megmondom neki a végén, hogy köszönöm jó lett, mennyivel tartozok?

2022. szept. 22. 11:07
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek annyi borravalót számolnak fel, amennyit csak akarnak, így nem adnék nekik, mert egyik sem képes vakkantani, hogy:

"H*egyerek, az árban ez is benne van!".

2022. szept. 22. 19:33
 15/22 A kérdező kommentje:
Így van, akihez járok, napi 20 vendége simán lehet. Ha midenki otthagy egy 500ast, már annyit keres csak azzal, mint sok ember egy nap alatt.
2022. szept. 23. 06:50
 16/22 anonim ***** válasza:
én tizenezres kisvárosban élek, olyan sok fodrász nincs,főleg férfi és akihez én járok egy évben ha 2-3x, legutóbb elutasította hogy megadja az új telószámát(!) valami mondvacsinált indokkal, nem hiszem velem volt baja, de gondolom megvan így is az a köre akiből jól él. szóval nem mindenki értékeli hogy hozzá vinnéd a pénzed
2022. szept. 23. 07:53
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mit dolgozol, hogy a fodrász szerinted 5x annyit keres, mint te? Vannak kivételes esetek, de nem az az általános. Nekem múltkor panaszkodott a fodrász, hogy ahhoz képest, hogy milyen árakért dolgozik, milyen kevés marad neki, és sokan azt hiszik, hogy milliókat keres.
2022. szept. 23. 10:08
 18/22 A kérdező kommentje:

én csak egy raktárban dolgozok, nettó 270ért.

Ez egy kis fodrász, pincehelyiség, sorban állnak az emberek kb. Számlát soha nem ad, ami nem is érdekel, csak ugye sejted, hogy így mennyi megy zsebbe.

Mosni nem szokta a hajamat

2022. szept. 23. 11:13
 19/22 anonim ***** válasza:
72%
Fodrásznak nem szokás borravalót adni. Ez nem egy pincér vagy futar.
2022. szept. 28. 09:19
 20/22 NTBS ***** válasza:
50%
Ha nem adsz borravalót, az nem a megbecsülés jele. De jogod van hozzá.
2022. szept. 28. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!