Miért képzelődöm mindig?
Én is ilyen vagyok.
Ha látok egy ismerőst mosolyogni, akkor kreálom a történetet, hogy rajtam nevetett ezért és ezért.
Ez szerintem a dús fantáziától és az önbizalom hánytól van. Viszont én megtanultam jóra használni, most már nem kombinálok feleslegesen. Helyette könyv írásra használom.
Talán sok negatív dolog történt veled korábban? Sok kisebb, vagy kevés, de nagy; előfordulhat, hogy az ember már nem is tudja elképzelni, hogy valami jól is elsülhet, ezért várja a katasztrófát és forgatókönyveket gyárt fejben az elképzelt helyzetről.
Találj valami rendszeresen végezhető pozitív tevékenységet, hobbit, ami sikerélményt, örömet okoz és ellensúlyozza a régi rossz tapasztalatok hatását, valamint amennyire lehet, kerüld a számodra negatív helyzeteket, de ne kényszeresen. Azt is kellene tudatosítanod magadban, hogy jöhet ugyan sz*r szituáció, de meg tudod oldani, felesleges előre szorongani miatta.
Foglald le magad, próbálj meg 2 lábbal a földön járni, nem képzelődni az eddigi megélt tapasztalataid alapján.
Nyugi, az emberek nagy része előítéles, szeretik túlgondolni a dolgokat. A 2. és 3. válaszadó jó dolgokat ír.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!