A horrorfilmekben miért problémáznak olyan sokat ha valakit meg kell ölni?
Visszatérő elem, hogy pl ha egy ember zombi lesz akkor borzalom milyen lassan hozzák meg a döntést.
Vagy ha pl egy pincében bújkálnak egy háborús jelenetben és a csecsemő sírása azt kockáztatja, hogy megtalálják őket.
Tudom, hogy forgatókönyv meg minden. De én egy ilyen éleshelyzezben puszta kézzel megfojtanám azt aki ordibál és kockáztatja az életem. Belértve egy síró csecsemőt vagy egy ugató kutyát. Más hülyesége miatt nem fogok meghalni.
Ti mit gondoltok?
Bocsánat!
Írjatok 20 olyan filmet, amiben nincsen gyilkoság, és kegyetlenség legapróbb részei!!
Már a vígjátékokban is ott van a gyilkoság, és az erőszak valamilyen formája. 2023 évnél járunk, és nem tudnak olyan filmeket csinálni, ahol ne szerepelne, a gyilkoság, az erőszak, vagy brutalitás valamilyen formája.
Nyilván nem akarok börtönbe kerülni, de ezek ilyen apokaliptikus filmek. Szóval ilyenkor már nincsenek hatóságok.
Állatokat öltem már többször. Mi a különbség?
Állatokat öltem már többször. Mi a külömbség?
Az a külömbség hogy lehetne benned egy kis együtérzés. Nehogy már egy ember csak anyit érjen mint egy állat.Lehetne egy kis együttérzés benned. Szerintem keres fel egy pszihologust de gyorsan.
16-os,bocsi,de baromságot írsz.Együttérzés?Kivel?Akit ép meg akarok ölni?Kezdjem el sajnálni?Akkor mi értelme az egésznek?
A különbség egy ember és egy állat megölése közt,hogy egy állatot büntetlenül leölhetsz.
Mit jelent az együttérzés?
Most olyan kontextusról beszélünk ahol az államszervezet már kvázi összeomlott. Ezért büntetés sincs.
Ha nincs olyan jogi környezet ami ezt szabályozza akkor mi tartana vissza? Ezt nem teljesen értem.
A valóság az, hogy az emberi élet a legfőbb érték. Ez minden normális emberben ösztön szinten benne van.
A filmek pedig általában igyekeznek életszerűek lenni, ettől jó egy film, ha a történet és a színészek alakítása hitelesnek hat. Nehéz egy pillanat alatt valakitől mindent elvenni.
Van egy jó Clint Eastwood film, az a címe hogy Nincs bocsánat. Nem horror, de hitelesen mutatja be, hogy a vadnyugaton se ment olyan könnyen a másik ember lelövése, mint ahogy ezt a legtöbb más filmek bemutatják.
#18: Ha téged pusztán a jogi környezet tart vissza, semmi más, akkor igencsak időszerű lenne felkeresni egy szakembert.
Ha most lenne lehetőséged, hogy biztosan nem derül ki, megtennéd?
Pl. elutaztat valaki egy szafarira, ahol szabadon lövöldözhetsz nagyvadakra és a látószögedbe kerül a szavannán egy bennszülött? Senki nem látja, soha nem fog kiderülni, mit tennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!