A horrorfilmekben miért problémáznak olyan sokat ha valakit meg kell ölni?
Visszatérő elem, hogy pl ha egy ember zombi lesz akkor borzalom milyen lassan hozzák meg a döntést.
Vagy ha pl egy pincében bújkálnak egy háborús jelenetben és a csecsemő sírása azt kockáztatja, hogy megtalálják őket.
Tudom, hogy forgatókönyv meg minden. De én egy ilyen éleshelyzezben puszta kézzel megfojtanám azt aki ordibál és kockáztatja az életem. Belértve egy síró csecsemőt vagy egy ugató kutyát. Más hülyesége miatt nem fogok meghalni.
Ti mit gondoltok?
"Tudom, hogy forgatókönyv meg minden."
. Ennyi. Mégis milyen más választ vársz? Tök felesleges analízálni, ha nem a valóság.
Azért nézel ilyen szemetet, mert feszültséget kelt benned.
Tapasztalatom szerint csak a régebbi horrorfilmekben volt jellemző, hogy egy-egy karakter halála gyakorlatilag rendkívüli eseménynek számított. Bár nem szoktam horrort nézni, de láttam 1-2 ilyen régi horrort, és azok még jók voltak, volt bennük történet.
Az új horrorokban egy ember halála teljesen hétköznapi. A minőség gyakorlatilag megszűnt, helyette véres öldöklés van, halomra ölik egymást bennük.
Nyilván csak akkor derül ki ha odajutok, de általában véve sem érzek semmi kötődést másokhoz. Nem hat meg ha egy ismerős, volt osztálytárs, rokon stb meghal.
Nem igazán vannak érzelmi kapcsolataim másokkal.
"Tudom, hogy forgatókönyv meg minden. De én egy ilyen éleshelyzezben..."
Ezek szerint mégsem tudod, hogy forgatókönyv, meg minden. A filmekben NINCS éles helyzet, csak forgatókönyv van. ÉS az a minden. Ennyi.
A horrorfilmekben annak sincs a világon semmi értelme, amikor a szellemileg nem túl magasan kvalifikált, de rendkívül dús emlőkkel megáldott főhősnő egy szál bugyiban-melltartóban indul a töksötétben bóklászni, mégis ezt teszi, mert a forgatókönyvben ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!