Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok, milyen kilátáso...

Mit gondoltok, milyen kilátások várnak azokra a gyerekekre akik mostanában születnek?

Figyelt kérdés
Milyen jövőkép? Milyen lehetőségek? Ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni.

2023. okt. 28. 23:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
ahogy mondja kilences össze fog omlani a civilizáció de én nem bánom mert alusapkás konteós vagyok
2023. okt. 29. 01:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ratkó 2.0, - leendő nyugdíjasok esztelen kitermelése, akiknek se munkájuk, se megélhetésük, se emberhez méltó alkonyuk nem lesz

Mélyülő társadalmi szakadékok - erőszakba torkolló megoldás-kereséssel

Mélyülő túlnépesedési, erőforrásokat esztelenül felélő, másokat diszkriminatív módon hátrányba hozó, önfelmentő életszemlélet

Túlfejlődés által generált munkanélküliség, kilátástalanság az emberhez méltó életre.

Egyre csillapíthatatlanabb, gátlástalanabb profitéhség, "pénzcsinálás".

A gátlástalanság, erőszak, aljasság, gyűlölködés alapmentalitássá "emelkedése".

Ezért gondolom azt, hogy akik manapság gyermeknevelést vállalnak fel, gyakorlatilag gyilkosok is egyben, - vége annak a bevett törvényszerűségnek, hogy általában az utód éli túl a szüleit.

-Akik ezt az egészet "levezénylik", azoknak meg nincs elég agyuk annak felfogásához, hogy hol fogják felélni a felhalmozott javaikat, kiket fognak hosszabb távon irányítani, - mert képtelenek 15 perc távlatánál hosszabb távon gondolkodni! És mindez csak azért, mert nem ismernek olyan szinten ék egyszerű fogalmakat, mint például az "elég"!

2023. okt. 29. 03:18
 13/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem túl jó, de a középkor sem volt túl jó, a 20.század sem volt az, mégis itt vagyunk. Engem leginkább a bolygó sorsa aggaszt, a globális felmelegedés és a környezetben felhalmozódó mérgek.

Maximum 1 gyerek vállalását tartom ideálisnak, tekintve hogy élelmezési és ivóvíz válság is fenyeget. Vagy lesz egy nagy léptékű hirtelen népességfogyás, vagy pedig egymást fogják ölni a kajáért az emberek.

2023. okt. 29. 08:23
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos vallásilag itt 10-15 év múlva a migránsok fognak diktálni.

Befognak állni a sorba, és agymosott hülye gyerekek lesznek.

Plusz az előttük levő generáció is mobil függő, szóval leírom, full agymosott, hülyék lesznek, szóval tudományos előretörések kizárva, a környezet megóvása kizárva, inkább ilyen otthol ülős, mesterséges intelligencia befolyásos emberek lesznek.

2023. okt. 29. 11:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A mostani gyerekek egy olyan világban fognak felnőni, ahol folyamatosan változni fognak a dolgok.

-Időjárás, nyáron nem lesznek ritkák a 40-50 fokos melegek.

-Élelmiszer és víz hiánnyal fognak küzdeni.

-Újvírusok és járványok fognak megjelenni.

-Háborúk lesznek, az erőforrásokért.

-Az egyetlen szórakozási lehetőségük a virtuális világ lesz.

-Hatalmas nagy társadalmi szakadékok lesznek, lesznek a nagyon gazdagok és nagyon szegények.

Bármennyire is hihetetlenek hangzik, ez vár a gyerekeinkre és miránk is. 15-20 év múlva ezek már bőven érezhetőek lesznek.

1 gyereknél többet nem érdemes vállalni, és csak is azok vállaljanak gyereket, akik fel is tudják nevelni, és támogatni tudják.

2023. okt. 29. 12:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Most pont arra ösztönzik az arra kapható - tényleges - ösztönlényeket:

Elljél 5-6 pulyát és amikor már tehermentes a lakásod, add be őket állami gondozásba! A mentálisan sérült gyerekeket meg majd csak elviseli valahogy az éppen aktuális társadalom! -Nivo Bt.! :DDD

2023. okt. 29. 12:44
 17/21 anonim ***** válasza:
42%
Attól függ hova születik. Mármint országon belül milyen körülmények közé. Olyan szinten nyílik az olló, hogy ennyiből bármi lehet még.
2023. okt. 29. 12:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Semmi jó. Elég megnézni az én generációmat, én 97-ben születtem. Kb esélytelen már lakáshoz jutni a 0-ról indulva, az albérletárak az egekben, munkát találni most még azért lehet. De már most kezd elterjedni a mesterséges intelligencia, sok dolgot már jobban el tud végezni, mint az ember és olcsóbb is. Én már a saját megélhetésemben sem vagyok biztos, hogy lesz miből fedezni az albérletet, meg az egyre növekvő egyéb költségeket. Akkor akik most születnek, azokkal mi lesz? Persze vannak olyanok, akik nagyon okosak, több nyelvet tudnak megtanulni, jók matekból és informatikából. De nem lehet mindenki jó ezekben a dolgokban. Mi lesz azokkal, akik humán beállítottságúak és eddig el voltak pl könyvtárosként, vagy bolti eladóként, takarítóként, gyári munkásként? Később ezeknek a nagy részét ki fogja váltani valamilyen gép.

A háborúról és éghajlati változásokról ne is beszéljünk. Nem is értem, aki több gyereket vállal, az hogy gondolja.

2023. okt. 29. 15:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden generáció félt, hogy milyen lesz a gyerekek jövője. Sötét és nyomaszto a kép ez biztos, minden időben és korban születtek gyerekek. Közülük sokból olyan felnőtt lett, aki munkájával és talalmanyaival javított a világon. Az erőforrások csökkenek ez biztos és ezt a fajta fogyasztói életet nem tudjuk fenntartani de a valtozas jó esetben fokozatos lesz és nem lesz mindenkinek egyformán rossz. Már most iy sok olyan ember el a földön aki szörnyű körülmények között el, szenved az ivóvíz hianytol, a hőségtől, vagy épp a háborúktól. Szerintem minden valtozik és nem tudhatjuk mi vár a következő generációra.
2023. okt. 30. 09:29
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nyugdíjuk biztos nem lesz. Tanáruk se lesz, amennyiben a szülők csórók és nem fogják tudni kifizetni a magánt.
2023. okt. 31. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!