Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi hajléktalan?...

Miért van ennyi hajléktalan? Nem tudom elmenni egy boltba anélkül, hogy többet meg ne szólítanának, hogy adjak pénzt, már rohadt idegesítőek.

Figyelt kérdés
2023. okt. 25. 12:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%
10# sok szerencsét neked! Nekem nem lenne pénzem albérletre, hatalmas mázlink volt, hogy a romos házunkat el tudtuk adni és abból két lakást venni. Úgyhogy kussolok is. :-/
2023. okt. 25. 16:41
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

"A hajléktalanok túlnyomó többsége primitív,makacs,önfejű,a szockommcsi rendszerből visszamaradt,örökségeket,anno havi fizetéseket elnyerőgépezett alkoholisták,akik a kapitalista munkarend és minőség teljesítésére teljesen alkalmatlanok."

. Baromi kíváncsi lennék arra, hogy aki ezt hajtogatja, az mi alapján állítja ezt...

2023. okt. 25. 17:17
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

12, olyan, aki végigmegy a városon, fujj, büdösek, és kb. ennyi interakció van. Amit meg is értek, általában nekem sincs több. Pedig én fiatalon dolgoztam hajléktalanokkal önkéntesként, de így felnőttként egy 12 órásra nyúlt nap után én is úgy vagyok vele, hogy hagyjanak békén.

Fiatalon megtapasztaltam, hogy mindegyikük mögött egy sors van. Igen, volt, aki bevallotta, hogy azért rakta ki az asszony, mert agresszív volt vele. Volt, aki azután kezdett inni, hogy utcára került, mert máshogy már nem tudta elviselni azt a fajta életet. Volt, aki mentális betegség miatt képtelen volt elvégezni a munkáját, és emiatt segítséget se kért, de nagyon nem is lett volna kitől. Meg volt olyan is, aki annyira leépült már mind fizikailag, mind szellemileg, mind érzelmileg, hogy esély nem volt arra, hogy egyszer visszatérjen a normális élethez.

Lehetne ezt szépíteni, de nem fogom: én úgy láttam, hogy aki már az utcán van, annak nagyon kis része talál vissza a társadalomba. Hatalmas, emberfeletti akaraterő kell hozzá, ami a többségünkben nincs meg, bennem pl. biztos, hogy nem lenne. A többséget meg életben tartják, most az kérdés, hogy ez jó-e, vagy csak a szenvedésüket hosszabbítjuk ezzel, ebbe nem mennék bele. A legtöbb, amit meg tudunk tenni a hajléktalanság csökkentése érdekében, hogy nem termeljük újra a problémát. Legyen egy háló, ami elkapja azt, aki zuhan. Ha menthetetlen az illető, akkor tényleg az utcán fog kikötni, de szerintem kellene valami anyaotthon-jellegű dolog férfiaknak is, hogy átvészelhessenek valahol pár hónapot, ha megcsúsztak, és onnan még vissza tudjanak térni a társadalomba, miután összeszedték magukat. Csodálom, hogy nincs még ilyen, pláne, hogy a legtöbb hajléktalan férfi.

2023. okt. 25. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!