Hogyan lett hobbid?
Egyáltalán fontos hogy legyen?
Hogyan találtad meg mi az?
Én csak dolgozok, ami nem érdekel es nem tölt fel. Hazajovok és utána itthoni dolgok ha van, majd tv és megyek aludni. Ennyi a napjaim.
Nem tudom nincs érdeklődésem.
Könnyen lettek hobbijaim, mert egy csomó minden érdekel, egy csomó mindenre kíváncsi vagyok, így rendszeresen kipróbálok mindenféle dolgot. Aztán ezekből van, ami egyszeri élmény marad, van amibe belemélyedek és hobbiszinten űzöm. Nyitottság és kíváncsiság nélkül marha nehéz lehet, én teljesen befordulnék ha unatkoznék.
Ha valami kicsit is jól hangzik, akár filmet láttad vagy videón vagy hallottad valahol, legközelebb próbáld ki. Másképp nem fog menni.
Először is: dobd ki a TV-t.
Szokták mondani, hogy a gyereknevelésben fontos, hogy a szülő ne legen animátor. A gyerek egy kicsit unatkozik, aztán elkezdi feltalálni magát és megtalálni ami érdekli. Ugyanezt te is megteheted, csak számold fel azokat a tevékenységeket amik az idő agyonverését sozlgálják. Pl a TV-zés vagy a social media (vagy GYK) görgetése.
14, én sem voltam tehetséges thai boxolò, mégsem röhögött ki senki edzéseken. Szerettem csinálni, és ennyi. Senkit nem jelöltünk ki, hogy ,,béna", pedig voltak azért tényleg bénácskák. Soha senki nem szólt be nekik, vagy kezdtük el cikizni. Főleg nem azok, akik versenyzők voltak. Ők is voltak kezdők valamikor.
Ugyanígy van ez más hobbiban is. Becsüs sem vagyok, mégis régiségeket gyűjtök.
TEHETSÉG. Csak akiket látsz, hogy pl milyen jól fest, az nem a tehetségéből él meg, sok a munka mögötte. Azt meg te is bele tudnád rakni, csak motyogni, hogy dehát nincs tehetségem az sokkal egyszerűbb.
Kitartás kérdése.
Nem mondom, hogy nincs olyan, hogy valami könnyebben megy. De a te első festményedet összehasonlítani olyannal, ami valaki 1000. festménye... mi értelme?
A gyerekkorom nehéz volt érzelmileg mivel sokat bántottak. Mindig is történeteket találtam ki és fogalmaztam meg magamban alvás előtt, aféle pót estimese csak sokkal durvább érzelmekkel. Mindig a saját életem nehézségeiből merítve vagy az érzelmekből egyszer csak elkezdtem leírni a történeteket úgy tinédzser koromtól kezdve. A mai napig szoktam írogatni. Sokat olvasok és nagyon sok megfogalmazást onnan merítek. :D
Nekem ez jó kikapcsolódás. De sosem akarom kiadni könyvben ezeket, ezek a saját dolgaimmal vegyített fantázia. Nem szeretném ezeket soha megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!