Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a jó embereket gondolják...

Miért a jó embereket gondolják rossznak, a rosszakat pedig jónak?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy az önzetlenségemmel, tiszta de nem sért sértő, őszinte kommunikációmmal az emberek többsége nem tud mit kezdeni, és lekezelnek, azt hiszik hátsó szándékom van. Pedig nincs, sosem volt.

Fura mód azokkal kapcsolatban, akik valóban átverik, kijátsszák, becsapják őket, semmi fenntartásuk nincs. A rossz emberek leveszik őket a lábukról a manupulációkkal, és mégis feltétel nélkül, vakon bíznak bennük.

Aki pedig őszinte, nyiltan tiszteletteljesen kommunikál, azt érvénytelenítik, lenyomják.

Miért történik ez?

2023. okt. 18. 12:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Asd-t mondtál rám. Mondtam nem vagyok ez. Erre kiforgattad a dolog, holott én csak azt mondtam, nem vagyok az, hanem egy szociálpszichológiat problémát vetettem fel. Aztán erre te fogtad és kicsavartad. Darvo technika. Tudod vannak akik felismerik.
2023. okt. 18. 23:41
 42/51 anonim ***** válasza:
65%
Mert az ostoba, hülyíthető emberek vannak többségben.
2023. okt. 19. 01:56
 43/51 anonim ***** válasza:
82%

41: teljesen jó szándékkal vetettem fel az ASDt mint lehetséges magyarázatot a kérdésedben leírt élményedre. Erre te úgy reagáltál rá mintha kb sértegetnélek, leszólva kb az egész ASD közösséget. Ha tényleg csak annyit mondtál volna hogy "nem vagyok az" mint amit most állítasz, akkor én se úgy reagáltam volna, max úgy hogy "ja, Ok"

Ezt most komolyan jó szándékból mondom hogy megvizsgálhatnád a saját kommunikációdat is mert válasz lehet a kérdésedre.

Egy ártatlan kérdésre sértőn válaszolsz és utána nem érted miért "nem tudnak az emberek mit kezdeni az őszinte tiszta kommunikációddal".

Szerintem itt van a kutya elásva.

2023. okt. 19. 06:15
 44/51 anonim ***** válasza:
74%

#26: Nem érted, nem olyanak kell lenned, amit elképzelsz saját magad ellentétnek. Hanem azt kellene megvizsgálnod, miért nem azt a reakciót váltod ki az emberekből, amit szerinted ki kellene váltanod a viselkedéseddel.

2023. okt. 19. 07:25
 45/51 anonim ***** válasza:
25%
Na azért az már túlzás, hogy olyanokra is rásütik, hogy asd (vagy bármi más), akit nem is vizsgálhattak, személyesen nem ismerhették. Michelangelo, Da Vinchi??!
2023. okt. 19. 08:24
 46/51 A kérdező kommentje:
43-as, ASD alapvetően hogyan jutott eszedbe? Akik hisznek a tisztaságban, akik őszinték (de nem tapintatlanok!) és ez az értékrendjük, e szerint is élnek, azok ASD-ek mind?
2023. okt. 19. 11:28
 47/51 A kérdező kommentje:
44-es szerinted teljesen normális az, hogy az emberek átverik egymást, és akinek eszébe sem jut hogy átverjen másokat, manipuláljon másokat, és bántja ha beskatulyázzák hogy de biztos ő is átverős, akkor annak az embernek igazodnia kellene a nárcisztikusok társadalmához? Legyen érzéketlen, tapintatlan arrogáns mindenki és aki nem olyan, de vele ennek ellenére olyanok, akkor biztos vele van a gond?
2023. okt. 19. 11:32
 48/51 anonim ***** válasza:
74%

#47: Menthetetlen vagy...

2023. okt. 19. 12:52
 49/51 A kérdező kommentje:
48 oké. Ha te mondod az csak úgy lehet. Annak ellenére, hogy a szociálpszichológiai kérdést nem érted. :-)
2023. okt. 19. 14:15
 50/51 anonim ***** válasza:
74%
Ha én valakitúl meghallom, hogy ő egy rendes, jó ember, akkor erősen berreg bennem a vészcsengő. Az ilyenkben csalódtam eddig a legnagyobbat.
2023. okt. 19. 16:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!