Miért a jó embereket gondolják rossznak, a rosszakat pedig jónak?
Megfigyeltem, hogy az önzetlenségemmel, tiszta de nem sért sértő, őszinte kommunikációmmal az emberek többsége nem tud mit kezdeni, és lekezelnek, azt hiszik hátsó szándékom van. Pedig nincs, sosem volt.
Fura mód azokkal kapcsolatban, akik valóban átverik, kijátsszák, becsapják őket, semmi fenntartásuk nincs. A rossz emberek leveszik őket a lábukról a manupulációkkal, és mégis feltétel nélkül, vakon bíznak bennük.
Aki pedig őszinte, nyiltan tiszteletteljesen kommunikál, azt érvénytelenítik, lenyomják.
Miért történik ez?

15: A rossz meg a jó relatív. Te is eldöntöd, hogy x rossz, meg rosszul kommunikál, miközben másoknak semmi bajuk vele.
16: És ez sem igaz. Nem az a többsége.
Ha magadra vonatkozóan tetted fel a kérdést, akkor kezdem érteni, hogy mi lehet veled a probléma :D

A környezeted nemcsak a család. Az út, ahol jársz dolgozni, akikkel ott találkozol az úton, a bolt, ahol vásárolsz, a munkahelyed a kollégákkal, főnökökkel, és azok főnökeivel. A családod tagjai között is lehetnek olyanok, akik nem "jó" társaságban vannak, hazaviszik a környezeti mintát, ami rád van rossz hatással például. Annyira komplex, hogy el sem hinnéd.
Tegnap rajtam kívül senki nem segített a buszon egy öreg bácsinak, akkor gondolkodtam én is a társadalmunkon, hazahoztam a sztorit a férjemnek. Ma nekiállt ablakot pucolni. Addig segítsünk a másiknak, míg ott van, ne rúgjunk még belé.
Elkanyarodtam kicsit, de mindig vannak jók és rosszak. A nem segítős társaság a buszon nyilván mást adott elő a környezetének, ott az volt a reakció, hogy ne is segíts, neked sem segít senki. Ott az a közeg.
Gondolom érted a lényeget.
A személyisegzavaros emberek pl nárcisztikusak kifejezetten torzítaak: nem téged látnak, hanem egy a fejükben rólad elképzelt képet. Ez ellen nem tudsz mit tenni.
Vagy vegyük a betegesen feltékeny embereket: sosem fogod tudni meggyőzni arrólhogy hűséges vagy.
S millió egyéni és társadalmi példát lehetne még felhozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!