Miért a jó embereket gondolják rossznak, a rosszakat
pedig jónak?
Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy az önzetlenségemmel, tiszta de nem sért sértő, őszinte kommunikációmmal az emberek többsége nem tud mit kezdeni, és lekezelnek, azt hiszik hátsó szándékom van. Pedig nincs, sosem volt.
Fura mód azokkal kapcsolatban, akik valóban átverik, kijátsszák, becsapják őket, semmi fenntartásuk nincs. A rossz emberek leveszik őket a lábukról a manupulációkkal, és mégis feltétel nélkül, vakon bíznak bennük.
Aki pedig őszinte, nyiltan tiszteletteljesen kommunikál, azt érvénytelenítik, lenyomják.
19 igen értelek. Én mindig abból indulok ki, hogy fel sem merül bennem az, hogy ne segítsek egy embertársamnak. Emberségből, belső ösztön miatt. Sokszor szemtanúja voltam annak, hogy földön fekvő embert kikerülik, átlépik, gondolván részeg. Bennem ez meg meg sem fordul, hanem az, hogy elesett, cukros akármi, meg ha részeg is, akkor is segíteni kell neki. Vagy a buszos eset amit említettél te is.
2023. okt. 18. 12:53
22/51 anonim válasza:
A kérdésednek semmi értelme. Kb. azt is kérdezhetted volna, hogy "miért a feketét látják fehérnek az embere - nem én, én olyan különelges vagyok?".
2023. okt. 18. 12:57
23/51 anonim válasza:
De miért is kellene ezek ellen neked tenni? Neked csak saját magaddal van dolgod. Hogy te érezd jól magad. És olyan környezet vegyen körül, ami ad, nem elvész. Ezt te tudod megcsinálni. A környezet nem fog miattad megváltozni soha.
Na ez az, amin érdemes agyalni.
2023. okt. 18. 13:00
24/51 anonim válasza:
Ha már mindenki veled viselkedik ellentétesen, mint várnád, nem merült fel, hogy esetleg te csinálsz valamit rosszul?
2023. okt. 18. 13:10
25/51 anonim válasza:
A társadalom 99%-a beteg. Egy részük csőlátású birka, másik részük manipulatív nárcisztikus. Mindkét fajta igen kemégy dió. Aki egyik csoportba sem tartozik, annak nehéz dolga van. Ez valóban nem helyi, hanem sajnos globális jelenség. Ne foglalkozz velük. Próbáld megtalálni a hozzád hasonló ritkább "csodabogarak" társaságát.
2023. okt. 18. 13:47
26/51 A kérdező kommentje:
24-es ez látod nem merül fel bennem! Én nem tudok törtető lenni, nem tudok erdekvezerelt lenni, és nem is akarok. Te igen?
Aki írta az olyan környezetet: ez az egész jelenség a magyar táesadalomra terjed ki. Egyre agresszívebbek, elnyomóbbak, majd én megmutatom hol a helyed stb mentalitást vesz fel a társadalom.
2023. okt. 18. 13:47
27/51 A kérdező kommentje:
25-ös igen, azon vagyok, és nehéz nem érdekvezerelt embereket találni.
2023. okt. 18. 13:48
28/51 anonim válasza:
Mellesleg mit vársz, mikor a lélek ápolása, egyengetése, érzelmi iq kb sehol sem fontos opció az oktatásban, társadalomban? Az ember statisztikai adatként, cserélhető fogaskerékként funkcionál. Lelki tápláléknak meg ott vannak a vallások, szekták, amik szintén csakis a tömegek befolyásolását, karámban tartását szolgálják.
2023. okt. 18. 13:52
29/51 anonim válasza:
szépen jellemezted magad, de azt nem tudjuk, hogy a valóságban ez hogyan jön át.
"Aki pedig őszinte, nyiltan tiszteletteljesen kommunikál, azt érvénytelenítik, lenyomják."
EZ íg nem igaz. Valamit nem jól csinálsz.
2023. okt. 18. 16:57
30/51 anonim válasza:
Tölts ki egy online ASD tesztet, lehet az a baj. Amit itt leírsz, az nagyon egybevág az ASDsek élményével azaz hogy teljesen őszinték, de mindenki nem őszintének lát, egyszerűen a másmilyen tipusú non-verbális kommunikáció miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!