Így tudok valamennyit segíteni a barátom, szerintetek? Lentebb leírom.
Sajnos a legjobb haverom megvakult. :(
Viszont nagy film rajongó, és arra gondoltam hogy ha adok neki filmeket, hiába sajnos nem látja, de hallgatni tudná őket.
Szerintetek jó ötlet, vagy így semmi értelme nincs?
Köszönöm a válaszokat. :)
Kipróbálok minden, ez miatt én nem fogom cserben hagyni. :)
Nálam a barátság örökre szól, és szerencsére ő is pozitívan áll a dolgokhoz.
Szokatlanul sok tapasztalatom van ebben a témakörben, bár nem barátommal történt, hanem nagyszüleimmel. De amilyen jó kapcsolatunk van/volt, simán nevezhetem őket a barátamnak szerencsére.
Az egyikük megvakult 65 éves kora körül egy fertőzés szövődményeként, másikuk nemrég bánult meg teljesen.
A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy mellette, bármi is történjen. Persze, ilyenkor az az ember első reakciója, hogy "mit tehetnék?!" de hidd el, bármit is teszel, a barátod tudni fogja, hogy próbálsz neki segíteni, és értékelni fogja, hogy mellette állsz.
Jó ötlet egyébként, ha szereti a filmeket. Ha vannak okos eszközei, mindegyiken van mód, ami kiszolgálja az igényeiket, ha értesz hozzá egy kicsit is, akkor állítsd be, hogy ő is tudjon pl. hangvezérléssel keresni rajta.
De bármit is csinálsz, a lényeg, hogy ott vagy mellette a bajban. Ez jelenti a legtöbbet. És kérlek, közben figyelj oda magadra is. Ez nagyon nehéz helyzet, nem csak a barátodnak, neked is, magadat se hanyagold el.
Köszönöm. :)
Ma híreket olvastam neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!