Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Így tudok valamennyit segíteni...

Így tudok valamennyit segíteni a barátom, szerintetek? Lentebb leírom.

Figyelt kérdés

Sajnos a legjobb haverom megvakult. :(

Viszont nagy film rajongó, és arra gondoltam hogy ha adok neki filmeket, hiába sajnos nem látja, de hallgatni tudná őket.

Szerintetek jó ötlet, vagy így semmi értelme nincs?

2023. okt. 10. 13:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Kipróbálok minden, ez miatt én nem fogom cserben hagyni. :)

Nálam a barátság örökre szól, és szerencsére ő is pozitívan áll a dolgokhoz.

2023. okt. 10. 16:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Szokatlanul sok tapasztalatom van ebben a témakörben, bár nem barátommal történt, hanem nagyszüleimmel. De amilyen jó kapcsolatunk van/volt, simán nevezhetem őket a barátamnak szerencsére.

Az egyikük megvakult 65 éves kora körül egy fertőzés szövődményeként, másikuk nemrég bánult meg teljesen.

A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy mellette, bármi is történjen. Persze, ilyenkor az az ember első reakciója, hogy "mit tehetnék?!" de hidd el, bármit is teszel, a barátod tudni fogja, hogy próbálsz neki segíteni, és értékelni fogja, hogy mellette állsz.

Jó ötlet egyébként, ha szereti a filmeket. Ha vannak okos eszközei, mindegyiken van mód, ami kiszolgálja az igényeiket, ha értesz hozzá egy kicsit is, akkor állítsd be, hogy ő is tudjon pl. hangvezérléssel keresni rajta.

De bármit is csinálsz, a lényeg, hogy ott vagy mellette a bajban. Ez jelenti a legtöbbet. És kérlek, közben figyelj oda magadra is. Ez nagyon nehéz helyzet, nem csak a barátodnak, neked is, magadat se hanyagold el.

2023. okt. 11. 18:42
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

Ma híreket olvastam neki. :)

2023. okt. 11. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!