Az emberek komolyabban veszik mások párkapcsolatát, ha házasok, mintha csak együtt élnének?
Úgy érted, hogy ha házasságban élő személy tetszik meg nekik, kevésbé akarják elszeretni a pár egyik tagját?
Igen, szerintem létezik ez a jelenség. Van ennek visszatartó ereje, bár persze ez is egyénenként változik. Talán amikor már van az élettársaknak gyerekük, akkor már nincs jelentősége, hogy van-e papír vagy sem, mert a gyerek az úgyis házasságszerűen összeköti őket.
Nem. Egy kapcsolat komolyságát nem a házasság határozza meg a külső szemlélő számára. Sok borzalmas házasság és kapcsolat is van, ahol semmi igazi komoly kötődés nincs. Nem társak, hanem kb. lakótársak. Hány olyan házasság van, ahol kalandoznak a felek! Ők saját maguk nem veszik komolyan a házasságot.
Szóval nem ezen múlik.
Nem. Rengeteg ismerősöm 5 éven belül elvált, míg vannak olyanok akik házasság nélkül szeretik egymást évtizedek óta.
Én pedig senki nem vagyok, hogy bárkinek a kapcsolat erősségét megkérdőjelezzem.
22 éves vagyok, együtt élek a szintén 22 éves párommal. Egyetemisták vagyunk, dolgozunk stb. Szerintem ha mi összeházasodnánk most az egy komolytalan lépés lenne és kevésbé vennének minket komolyan. Idősebb korunkban viszont ez megfordul, akkor már nem egy gyerekes hirtelen felindulásnak fognák fel a házasodást.
Szóval szerintem 18-24 éves korban szerintem az együtt élők komolyabban vehetőek mint akik gyorsan házasodni akarnának. Ellenben 25 felett ez megfordul, főleg ha már élt együtt a pár, mert ugye az sem túl komoly, hogy találkoznak és jövő héten lagzi.
Belelátni teljesen senki nem tud. És tiszteletben kell tartani mindenki kapcsolatát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!