Mit jelent az, ha valakire azt mondják, hogy olyan "people pleaser"?
Olyan emberre mondják, akinek az a legfontosabb, hogy mások kedvére tegyen, akkor is, ha az a saját szellemi/érzelmi/fizikai egészségébe kerül. Jó szándék vezérli őket, de rettegnek attól, hogy valakinek csalódást okozzanak; inkább csendben szenvednek. Úgy érzi, hogy kötelessége mások kedvére tennie.
"Ma már egy csomóan így beszélnek"
Elég sok ilyen hülye birka van, igen.
Köszi 6-os (és végül is 9-esnek is). Így már értem.
A többiek vergődését rém kellemetlen olvasni. A nyelv változik, függetlenül attól, hogy ez tetszik-e a változást nehezebben toleráló generációknak vagy sem. ez mindig is így volt, mert ha nem így lett volna, még az Ómagyar Mária siralom nyelvén beszélnénk, nem lett volna nyelvújítás, kiröhögnénk a 19. század reformkísérleteit.
Attól, hogy most angol, többnyire szleng szavak érkeznek a nyelvbe, hát... nem dől össze a világ. Nekem se könnyű vele lépést tartani, ezért is kérdeztem be itt egy ilyet. ezek már nem csak szavak, hanem kifejezések, fogalmak, jellemzők, amiket ha nem jól használ az ember, irtó nagy égés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!