Mit tegyek? Hogyan mondjam el ezt apáméknak? Apám meg nagyapám sőt család is tuti haragudni fog
Mondd, hogy az asszony nem engedi a Sándor nevet. 🤣
Most fog születni az elsőszülött fiú vagy mi? Szerintem ezt addig hanyagold, ameddig lehet. Ha ennyiért megharagszanak nem éri meg velük foglalkozni.
Semmiképp ne kend a gyerek anyjára, az első hatalmas hülyeséget írt, persze, hogy rá haragudjanak meg egy életre, mert te gyáva voltál? Vicc, komolyan.
Szerintem ez egy különleges és szép szokás pedig, de nyilván nem én viselem ezt a nevet, nem az én dolgom.
Két dolog jutott az eszembe:
a) a gyerek megkapja második névnek (én ezt támogatom). Nem fáj senkinek, mindenki örül.
b) Mi lenne, ha Alex vagy Alexander lenne a neve? Az ugye a Sándor
A helyes válasz nyilván az hogy hozz egy döntést ami NEKED jó, és ha üvöltöznek, akkor had üvöltözzenek, felnőtt vagy, el tudod viselni.
A nem helyes válasz meg az, hogy el se mondd nekik, akkor nem lesz konfliktus...... Ők szólítsanak Sanyinak, a többi ember meg a választott neveden.
3-as: nem gyerekről van szó, a kérdező a saját nevét szeretné megváltoztatni.
A négyes tanácsát tudom én is mondani. Ők akkor is Sándornak hívnának ha megváltoztatnád.
Őőő ja, rá ne kend az asszonyra, mert abból csak még nagyobb perpatvar lesz. Apádék téged csicskának fognak tartani, a nődet meg simán utáln ifogják. Ja, és a feleséged is gerinctelen, gyáva alaknak fog tartani.
Ami a gyereket illeti... kinek a gyereke? Az övék, vagy a tiéd?
És nyugodtan meg lehet mondani az öregeknek, hogy egyrészt már van 3 Tóth Sándor a családban, abszolút fölösleges még egy, ráadásul te sem szereted a saját nevedet, úgyhogy nem szeretnéd a gyerekednek adni.
ha nem tetszik nekik... akkor így jártak. Majd megszokják. Ha emiatt képesek lesznek kerülni a saját unokájukat/dédunokájukat, akkor ritka szánalmas lények.
Azt meg semmi esetre se engedd, hogy elnevezed a gyereket valahogy, aztán ők dafke Sanyinak hívják. Ismerek több olyan esetet ahol Katiról kiderült, hogy amúgy kvára nem Katinak hívják, csak kedves nagypapa nem volt hajlandó elfogadni másik nevet és ezért következetesen így hívta.
na, ez konkrétan zavart okozhat a gyerek korai fejlődésében, hiszen a saját nevét sem fogja tudni következetesen. Másrészről meg ez annak a demonstrálása, hogy a szüleid nem tisztelnek sem téged, sem a párodat, sem a döntéseiteket. Az ilyennek meg a kva nayját, nincs rá jbb szó, hiába család.
"Pedig Sanyikának becéznek. Nos megakarom változtatni persze a Vezetéknév marad csak a keresztnév lenne más."
Nincs itt semmilyen gyerek! Névváltoztatásról van szó.
Nevezd át magad Alexandernek.
De ha szivatni akarod őket akkor legyél Alexandra. :)))))))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!