Miért terjed élő szóban is az alábbi, messengeren használatos, lenézendő kommunikáció típus?
Eleinte csak a messengeren volt szánalmas jó magyar szokás az, hogy foiyik egy párbeszéd, de ha nem olyat ír valaki, ami a másikat érdekli, szó nélkül láttázza a beszélgetést, ezzel is megölve a kommunikáció.
De manapság már élő szóban is csinálják ezt, csak ott láttázás helyett nem reagál, csak néz ki a fejéből maga elé. Milyen már ez?
És ha szerintetek nem új jelenség ez, nagyon fiatalok vagytok akkor még.
(Nem kell beírni hány évesek vagytok, bárki írhat bármit. Én is vagyok 100)
Mégsem volt hiábavaló, mert legalább tanultam egy ilyen gaslightingot, még ha nem is ez volt a cél. Ezt sportszerűen meg is köszönöm. De ez nem ugyanaz, amikor valaki úgy védi meg az igazát egy vitában, amikor már elfogynak az érvei, hogy "Ne beszélj így velem, mert a valamelyik szülőd lehetnék" stb.
Rávilágítottam az ellentmondásra, és hogy mik a nárcisztikus és ego elemek. Milyen alátámasztást szeretnél hallani?
"aktív beszélgetés közben egyszer csak abbahagyja a másik fél a kommunikációt, azt néz maga elé, mert elhangzott egy olyan mondat ami nem érdekli."
Hát, én konkrétan ilyet még szerintem az életben nem tapasztaltam.
" az nem válasz, hogy "én nem nyomok baromságot." "
Ebben azt hiszem benne is van minden, de legfőképp az arrogancia.
Tehát kérdezel valamit, aztán majd te eldöntöd mi lehet a válasz és mi nem.
Ilyenkor két opció van. Van aki érdekből meghallgatja, és tudja mit akar hallani az ember, és azt mondja. Akinek meg nincs érdeke, a butább elkezd vitatkozni és parttalan vita alakul ki, az okosabbak pedig az ilyet egy ponton elkezdik ignorálni. 🔊😶🙃
"Én az olyan esetről beszélek, amikor aktív beszélgetés közben egyszer csak abbahagyja a másik fél a kommunikációt, azt néz maga elé, mert elhangzott egy olyan mondat ami nem érdekli."
Ha a beszélgetőpartneredet ennyire nem érdekli, amit mondasz, válts témát. Senkit nem illik untatni. Ha semmi közös témátok nincs, nem érdemes erőltetni a beszélgetést.
"Én mondjuk nem szoktam senkit felesleges, rossz, pusztító, irritáló embernek tartani, csak mert nem az a véleménye mint nekem, mert nem vagyok egoista. :)"
A legtöbb esetben nem érdemes konfrontálódni, ugyanis több a kára, mint a haszna. Én sem szeretek politizálni olyan emberekkel, akikkel nem vagyunk egy oldalon, de velük aza hallgatólagos megállapodás, hogy nem hozzuk szóba ezt a témát egyáltalán. Mivel van még ezer olyan dolog, amiről beszélgethetünk, ez nem nehéz.
Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy neked vannak kommunikációs nehézségeid, nem érzed, kivel miről érdemes beszélgetni, plusz a kommentjeid alapján elég agresszív is lehetsz (nyilván nem fizikailag), elhiszem, hogy sokan elzárkóznak a veled való beszélgetéstől.
Igen benne van az arrogancia, annak részéről, aki ezt válaszolja.
Uhh milyen rossz bepróbálkozások... Nem emlékszem rá, hogy eldöntöttem mi a válasz arra, hogy miért terjed a messenger szindróma élő szóban is. Esetleg arra, hogy miért csinálják ezt. Azt viszont meg nem kérdeztem.
"Ha a beszélgetőpartneredet ennyire nem érdekli, amit mondasz, válts témát. Senkit nem illik untatni. Ha semmi közös témátok nincs, nem érdemes erőltetni a beszélgetést."
Legalább azt olvasd el, amit bemásolsz tőlem! Akkor talán nem egy vagy bizonyos mondatoknál kezdené el tolni a messenger szindrómát, hanem egyáltalán nem lett volna addig sem kommunikáció. Be szokott jönni az ilyen félrebeszélős bepróbálkozás amúgy?
Ez nem bepróbálkozás, hanem megállpítás.
Nem 28, az nem arrogancia, ha kijelentem, hogy nem traktálok számomra távoalbbi ismerősöket vagy idegeneket, olyannal amiben nem vagyok biztos, hogy érdekli-e.
Illetve látom az emberen, ha épp gondjai vannak, tele van a feje mással, és nem kívánja a társaságom.
Így még sosem fordult elő az utóbbi pár évtizedben, hogy egyszerűen lekoptattak volna, vagy rámtekerték volna a renét. Gyerekként más tészta, de normál ember az ilyeneken kamaszkorig túl van, amikor feszegeti a gyerek a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!