Miért nem tudok tovább lépni ?
Kezdek megundorodni az emberektől , a rendszertől amiben élünk . A foci volt a mindenem nagyon szerettem , még mondhatni elég fiatal vagyok de már így is az életem nagy részét focival töltöttem . Rengeteg edzés egyedül / csapattal és nagy álmok . De amit nap mint nap tapasztaltam elridegített lassan mindentől . Nem tartom normálisnak amennyit egy sportoló keres míg rengeteg más ember éhezik , sem azt hogy 100-150 milliókat fizetnek ki egy emberért míg mások a lakhatásukat sem tudják finanszírozni . Kellemetlenül érzem magam , hogy egy úgymond ilyen “társaságba” akarok tartozni . Én nem akarok milliárdokat keresni csak azt , hogy profi szinten játszhassak a legjobbak között , elismert ként . De ezzel a gondolkodás móddal a mai világban csak különc lennék vagy aként kezelnének . A legtöbb csapatban nyílt titok a dopping szerek minden napos használata , emellett a legtöbb játékoson mar nem is érezni , hogy a játék élvezete miatt játszik . Lassan már ez az egész sport média lesz ahol inkább az a lényeg hogy hogyan tudod a szart szép csomagolásban minnél több pénzért eladni .
De nem értem hogy akkor mégis miért vágyok ezek ellenére is arra , hogy a legnagyobb szinten tudjak játszani . És ez mar rég nem egy kisgyerek régi álma . Úgy érzem ez kiserteni fog engem amíg élek . Nem tudok tovább lépni es nem tudom mi volna a helyes döntés . Bele törődni abba hogy nem mindig úgy történnek a dolgok ahogy mi akarjuk , vagy kitartani az álmom mellett es nem engedni hogy egy ilyen romlott társadalom megváltoztasson.
Először is. Továbblépni az egy össetett szó, egybe írjuk.
Másodszor meg, nem kell, hogy érdekeljen, hogy mások mit hogy csinálnak, miért játszanak, legyél egy kivétel. Másrészt, ha valóban milliókat kereső focista leszel, akkor azokon az embereken tudsz segíteni, akik sajnálata miatt nem mennél bele ebben az egészbe. Azzal segítesz nekik, hogy ülsz a kis véleményeden, hogy nem tartod fernek, hogy sportolók milliókat keresnek, miközben más meg a lakhatását sem tudja megfizetni? Nem. De ha csak ez az egy célod is lenne, talán tudnál segíteni rajtuk, talán nem. Mindenesetre többet tudnál, mint így, megbotránkozva mások fizetésén.
Kérdező, örömmel tölt el, hogy vannak még normális gondolkodású emberek! Teljesen igazad van, és a dilemmádat is megértem.
Sajnos, félő, hogy idővel te is megváltoznál, érzéketlenebb lennél. Magához idomítana az a közeg. Legalábbis, fennáll ennek veszélye.
Bár ne így lenne, és sikerülne megmaradnod olyannak, mint most vagy!
Mégis, ha szeretnéd, folytasd, és próbálj jó példát mutatni!
2-es, kissé visszatetsző, hogy helyesírásra okítod a kérdezőt, miközben te magad is hibákat vétesz! (össetett, fer)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!