Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kattognak az emberek...

Miért kattognak az emberek apróságokon, miért nem lehet tovább lépni és a jelenre koncentrálni?

Figyelt kérdés

Azt tapasztaltam, hogy bármilyen apróságot hibázok, évek múlva is fel van emlegetve és képesek vérig sértődni véletleneken is. Pl. ha egyszer nem reagálok egy kérdésre, mert nem hallottam, és egy harmadik személytől hallom vissza, hogy milyen bunkó vagyok, hogy nem is reagálok, ha szólnak hozzám. De egyébként meg semmi jelét nem adom annak, hogy bármi problémám van az adott személlyel, normálisan élem tovább az életemet és ugyanúgy viselkedek vele szemben, mint azelőtt. Mégis a hátam mögött egy utolsó szemét vagyok, aki lenézi őt és még arra sem méltatom, hogy hozzászóljak.

Nekem is van sok dolog, ami nem esik jól, de az embernek nem lehet állandóan jó kedve, vannak rosszabb napjaink, de pont ez a jó az egészben, hogy mindig jön valami jobb, vagy rosszabb... de mindenképp valamelyik irányba történik változás. Mégsem képesek sokan haladni, leragadnak apróságokon, másokat okolnak a saját problémáik miatt, ahelyett, hogy a megoldást keresnék.

Én is voltam ilyen, szerintem az emberek nagyrésze alapból ilyen, de nekem ez nem felelt meg, változtattam rajta és folyamatosan azon vagyok, hogy optimistább és elfogadóbb legyek. De elég rosszul esik, amikor nem ezt kapom vissza másoktól. És nem tudom, hogy velem van-e a baj, vagy miért van ez állandóan.

2018. júl. 3. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy összességében még milyen apróságok történnek veled, amire így felhúzzák magukat mások...de az általad leírt példa tényleg nem olyan, amire komolyabban haragudni kellene és megsértődni. Aztán nem tudom, hogy más alkalommal szoktál-e egyéb komolyabb okot adni a haragra.

Pl. van olyan, hogy valakire alapból haragszom (komolyabb dolog miatt, amit nem tudunk kitisztázni), ezért onnantól fogva minden kis szálka zavarni fog. Bár nem a "szálkák" miatt haragszom, hanem a komolyabb gondokért.

Lehet, hogy bunkó emberek vesznek körbe, de az is lehet, hogy nem csak apróságok miatt viszonyulnak így?

2018. júl. 3. 13:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem teszek semmi rosszat. Alig ismernek. De mintha nem is akarnának megismerni. Sokszor azt érzem, hogy a haragot választják, mert az a könnyebb út. Lusták megoldani a saját gondjaikat is, hát még egy konfliktust kezelni. És ezek tényleg ilyen apróságok, amit fentebb említettem. Bele sem merek gondolni, hogy komolyabb konfliktusnál mit tennének. A súlyosabb esetek sok ilyen apróságból szoktak kialakulni, mert gyűlnek a tüskék, képtelenek elengedni értelmetlen dolgokat. És ilyenkor bennem is kialakul egy rossz érzés, ami halmozódik minden ilyen eset után.
2018. júl. 3. 15:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Legalábbis nem tudják megmagyarázni, hogy mit ártok nekik állandóan. Úgyhogy nem tudom, mi váltja ezt ki belőlük.
2018. júl. 3. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

De nem adok sokat és én is akkorát lépek, hogy fölköltözök Bp-re, a valagam van már tele hogy az embernek sehol nincsen nyugta. Engem sem "hagynak békén".

2018. júl. 3. 16:31
 5/6 anonim ***** válasza:
* Én tudom hogy mi vagy ki váltja ki belőlük, de a tköm van már tele, hogy az ember normális emberi kapcsolatokat, munkahelyet, meg semmit nem tud kialakítani anélkül, hogy 100an legalább ne tudnának róla, hát mire való dolog valakinek a privát szférájába belépni éjjel meg nappal is, meg folyamatába, állandóan, évek óta és lesni figyelni az ember minden lépését aztán azon csámcsogni, meg visszaélni vele. Lépj le te is.
2018. júl. 3. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
#2 #3 Hány évesek vagytok? Én pl. fiatalabb koromban tapasztaltam ilyent, már rég elfelejtettem azt a társaságot. Most valahogy normálisabb/érettebb társaságokban mozgok, kevésbé tapasztalom ezt, bár nem tudom mennyire korfüggő, de mindenképp intelligenciától és érettségtől függ.
2018. júl. 3. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!