Hogy tudnék találni valamit ami örömet okoz?
Mostanában úgy érzem semminek nem tudok úgy igazán örülni.
Vannak hobbijaim, amiket szeretek csinálni, de ezek is üresnek tűnnek, és nem is adnak AKKORA örömöt. Például tök jó ha olvasok egy jó könyvet, de nem ad olyan igazi boldogságot. Szeretek fotózni, de amúgy céltalan az egész, az elkészült képekkel nem tudok mire menni.
Ezt valahogy úgy tudnám leírni hogy a hobbijaim kb ezt érik el: 🙂👍
miközben én erre vágynék: 🤩😎😄👌🤘💪✨
(Bocs, írásban ennél jobban nem tudom visszaadni..)
A munkám nem rossz, de nem is nagyon okoz örömöt.
Társasági életem nem igazán van, de arra nem is annyira vágyok. (Régen volt és inkább csak stresszelt, kimerített)
Párkapcsolatom van, na az boldoggá tesz de ezzel nem fojthatom meg a párom mindig. Kéne más is ami örömöt okoz.
(Elérhető) céljaim nem igazán vannak.
Hogy találhatnék valamit ami boldoggá tesz?
Titeket mi tesz boldoggá, és hogy jöttetek rá hogy pont az?
Azt kellcsinálni, ami örömet okoz, nem azt, ami örömet okoz, ha elismerést vált ki másokból.
Elsőként megpróbálhatnád, hogy a hobbiaidat maguk szépségéért, öröméért csináld, keress új utakat abban, amit eddig csináltál az önfejlődést, a felfedezés örömét keresd, ne azt, hogy hány lájkot kapsz majd.
1es vagyok.
Nagyon beragadtál a biztonságos komfortzonádba! Na most kell kiugrani ebből a posványos semleges állapotodból!
Írtam hogy a hobbijaim okoznak némi örömöt, de ezzel együtt üresek is. Nem tudom a lájkok hogy jönnek ide.
Pl? Csináljak olyat amit nem szeretnék, vagy mi?
#5: akkor, kérlek, fejtsd ki, mitől üres, milyen további célt keresnél az örömön túl, mert nem világos.
Nekem az emojik nem mondanak semmit.
Már kifejtettem fent a kérdésben. Ennél jobban képtelen vagyok leírni.
Tök jó móka olvasni pár fejezetet egy jó könyvből, de ettől nem leszek boldog.
"Ennél jobban képtelen vagyok leírni."
. Akkor nem tudom, hová tegyem ezt az egészet.
Én a fotózásra koncentráltam. Írod: "Szeretek fotózni, de amúgy céltalan az egész, az elkészült képekkel nem tudok mire menni."
Ebből én arra következtetek, hogy Te nem tudod a fotózás folyamatában kiálni magad, hanem az a kérdés, hogy mi lesz utána a képekkel. Pedig a flow-élmény lenne a lényeg.
Ezért vetettem fel, hogy esetleg azt várnád, az elkészült képek valamit adnak, pl. elismerést másoktól, holott ha a fotózás hobbi, akkor ez csak másodlagos. De azt írod, hogy erről szó sincs, így nem tudom értelmezni azt, hogy "az elkészült képekkel nem tudok mire menni".
De lehet, hogy egyszerűen más hobbit kell kipróbálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!