Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Belegondoltatok már abba,...

Belegondoltatok már abba, hogy esetleg idegeségetekben sértően szóltok a másikhoz, és lehet, hogy neki már az volt az utolsó csepp a pohárban?

Figyelt kérdés
Pl. szociális fóbiás és egy ideje a legtöbben bántóak a környezetében. Te is rosszat mondasz egy rossz pillanatban a sürgős dolgaid miatt, és benne megfordul egy olyan gondolat, hogy ezeket önbántalmazásban vezesse le. Én mondjuk belegondoltam. Megértem, hogy az emberek manapság frusztráltak, egyre csak gyorsul ez a világ, nem érjük utol magunkat, az emberi kapcsolatok pedig romlanak. Egy együttérző ember vagyok, és felfoghatatlan számomra, hogy egyesek hogy tudnak minden sajnálat nélkül egy csomó mocskot köpni a másikra. De ha meg is teszik, utána nem gondolkodnak el azon, hogy lehet, megbántották a másikat, úgy, hogy az még csak nem is foglalkozott velük. Még azt is lesz*rnák, ha valóban az ők mondatán múlna valakinek az élete.
2023. szept. 20. 13:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Az utcán, munkában sosem szólok be senkinek. Ha valaki nagyon idegesít (pl. percekig szerencsétlenkedik a jegyével az érvényesítőnél, és én nem tudok miatta felszállni), akkor is próbálok asszertív lenni, odamegyek, hogy hadd segítsek, elkérem, érvényesítem. Ha valakitől nem férek el (gyorsan sétálok), akkor hangosan elnézést kérek. Munkában meg muszáj udvariasnak lennem. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy én egy idegennel, akár egy járókelővel, kasszással, buszsofőrrel bunkó lennék. Vissza lehet vinni az elrontott mekis rendelést úgy, hogy leordítod a túlhajszolt diákmunkást, meg úgy is, hogy "ne haragudj, szerintem ez a krumpli nagyon régi, kicserélnéd nekem egy frissre, kérlek?". És 10/10 alkalommal kicserélték, és még fel is ajánlottak egy fagyit, vagy kávét, vagy valamit.

Viszont az emberek többsége senki másre nincs tekintettel magán kívül. Az ő problémája a legnagyobb, mindenki más meg csak NPC. Dehogy gondolnak ők ebbe bele, ahhoz szükség lenne egy minimális empátiára, ami nincs nekik.

2023. szept. 20. 18:40
 12/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak az ezósok, és a vallásosok ilyenek.

Az is igaz, hogy a legtöbb esetben azok voltak ilyenek ok nélkül a csöndesebb, emberekkel, akik olyanokat mondtak, mint te,. És pofátlanul folytatták a kamu szövegük, miközben másokat bántottak.

2023. szept. 20. 19:14
 13/23 anonim ***** válasza:
31%
Utálom a szociális fóbiásokat. Semmire sem alkalmas, a társadalomba nem illő, munkát végezni képtelen, másokkal összedolgozni képtelen, ezós, vagy vallásos, hazudozó hisztis, általában skizofrén emberek, akik jobban züllesztik a társadalmat, mint a bűnözők, vagy az alkoholisták. Az is igaz, hogy szinte csak nőtől hallottam olyanokat, mint amiket te mondasz. Azoktól, akik egyfolytában a társaság középpontjában akartak lenni. Betelt a pohár??? Egy szociális fóbiás meg se mer szólalni, ha betelt nála a pohár, te rohadék!
2023. szept. 20. 19:15
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, nincs annyi benned, hogy felfogd, hogy aki legutóbb megbántott, az azt se tudja, hogy neked van-e bajod? Tényleg képes vagy neki visszaadni mindent, amikor ő csak 1-et adott, a mások meg 80-at? Borulj ki úgy, mint egy épeszű!
2023. szept. 20. 19:15
 15/23 anonim ***** válasza:

Csak a fő kérdésre válaszolva:

Én sokáig ilyen voltam, mígnem 1* az egyik kolléganőm egy "szívbe döfő" kérdést tett fel, és beláttam: ezen változtatnom kell. Azóta igyekszem figyelni erre. (F!)

2023. szept. 20. 20:14
 16/23 A kérdező kommentje:
6. Miért? A tudatlanság okod ad az agresszióra?
2023. szept. 20. 20:35
 17/23 A kérdező kommentje:

14. Szerintem te nagyon el vagy tévedve valahol. Nem akar itt senki visszaadni semmit a másiknak. A szociális fóbiások meg nem tehetnek arról, hogy szoronganak az emberek közelében, de olyan magatartás mellett, mint amit te képviselsz, nem is csodálkozom. Remélem is, hogy azt az előbbi válaszodat törlik majd, mert semmi okod nem volt arra, hogy ilyen módon nyilvánulj meg, ráadásul feltételezéseket tegyél vallásról meg ezóról. A te véleményedet itt senki nem támadta. Akiről pedig a kérdés szól, minden baját leküzdve ilyen emberek között próbál érvényesülni, hogy vigye valamire a saját életében. Szóval nem minden "elmebajos" egy hisztis semmirekellő, ahogyan te gondolod. Némelyikük igazi túlélő, és másoknak fogalma sincs, mennyi lelki vívódáson kellett ehhez keresztül menniük, amihez azok a mások gyávák voltak.

A személyes történeteket meg nagyon köszönöm! ❤️

2023. szept. 20. 20:53
 18/23 anonim ***** válasza:
Hát,nekem van jó pár nehéz sorsú ismerősöm,de egyszer sem hallottam semelyiket másokat hibáztatni, pláne nem az eladókat meg az utca emberét. Akinek valódi problémája van,az magasról tesz az ilyenekre.
2023. szept. 20. 23:41
 19/23 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező, kamu. Egy szociális fóbiás nem csinál hisztit, nem sír kamu dolgokon, amiken aztán kiderül, hogy nem is volt baja.

És nem csinál hisztit sok ember előtt, mert kerüli a feltűnést.

Aki ilyet csinál, munkahelyen, idegenek előtt, az egy manipuláló, színész, hangos, a középpontba enni akaró pszichopata.

2023. szept. 21. 02:49
 20/23 anonim ***** válasza:
*lenni.
2023. szept. 21. 02:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!