Sokszor gondolkozok el azon, hogy tényleg csak túl komoly lehetek és nem veszem a poént, vagy tényleg igazán van? 19F
Szerinted tényleg jogos a felháborodásom?
Az osztályomban én nem bántok embereket, nekik viszont vannak fura megmozdulásaik.
Például volt aki mellettem ült sokáig előző év elején, és egy idő után próbált engem leértékelni verbálisan, hogy én nem vagyok értékes és egyebek. Persze mikor ezt megbeszéltem vele abba is hagyta, és viccre fogta az egészet.
Van olyan csávó is akinek néha vannak dumái. Beszélgetett több osztalytarsammal, én pedig csendben figyeltem őket, mert olyan kedvem volt.
A csávó random megszólalt egy dolognak a kapcsán, hogy én is tudok baromságokat beszélni és hogy én egy kis csicska vagyok. Mindezt előttem.
Ezeket én sorban leállítottam, és úgy tűnik hatásos is volt. De mintha.. mintha mindenkinek egyenként jönne elő.
Most van egy másik, akivel amúgy tök jól elvoltam és mindig hülyeségeket csinált poénból velem.
De egyszerűen nem tudom hová tenni, hogy a napokban miért kezd el csak úgy random "fogdosni".
Te ezt érted? Mi ez?
A minta nem motiváció :)
Akiknek jó gyermek kora van, inkább azokra ragad rá. És nem negatívumként kezelik ezt, nem is tudatosan, nekik eszükbe se jut hogy ők ilyet tesznek.
Amikor beszélsz velük és tudatosítod, nem is folytatják.
Átveszik a viselkedésmintákat a példaképtől, az apától akire felnéznek. De akár a rossz szülőtől is átvehetik, mert hátha azzal kiérdemlik a szeretetüket. Ami járna alapból, de hát a rossz szülő pont azért rossz mert le se szarja a gyermekét.
Nekem se volt apaképem, rengeteg mintát saját erőből, kommunikációs tréningeken alakítottam ki. Mert az kell, különben erősen Sheldon-szerű lesz az ember :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!