Miért méregetik a házasságot?
Sosem szerettem volna házasságban élni. Nem azért, mert csúnya dolog, hanem mert hülyeség.
Mégis lett egy olyan párom, akit nagyon megszerettem, és akkor el is határoztuk, hogy összeházasodunk.
Autista vagyok. Fizikai fájdalmat érzek, ha rám feszülő ruhát kell felvennem. Gyermekkorom óta fetrengek, sikítok, sírok, fuldoklok, ha “szép” ruha van rajtam.
Nem tehetek róla, ha eléggé bekattanok, akár meg is tudnék ölni valakit. Ezért mellőzöm a kellemetlen szituációkat sz életemből.
A párom családja viszont elvárná, hogy kiöltözzek, hogy lefényképeztessem magamat.
Gyermekkoromban volt az, hogy kötelező volt a fehér ing + fekete kényelmetlen nadrág ünnepélyre, most pedig nagykorúként ugyanígy kínlódni kéne emiatt a SAJÁT NAPOMON?
Mindenki bele akar ebbe kényszeríteni engemet.
Példaképpen mondom csak, hogy a testvérem konkrétan tökéleteen kiöltözött a házasságra, mégis megcsalta a párját.
Én semmi csillogásra, villogásra nem készülök, csupán kifejezni a kapcsolatom komolyságát és Szerelmét. Ez nem számít, mivel nem öltözök ki!!! A családtagok megkeserítik a dolgot.
Kezd elmenni a kedvem az egésztől.
Kérdező, hogyan öltözöl egy átlagos napon?
Hogyan öltözöl, ha elegáns akarsz lenni?
Azért, mire felnő az ember, kialakul, hogy mi az ő számára az ünnepi viselet. Nálad is ki kellett, hogy alakuljon, legföljebb ez különbözik a szokványostól. Azt vedd fel és legyen egy kéttanús esküvő, akkor senki sem fog pampogni.
Ne házasodj! Kizárt, hogy ez jól sül el! Alkalmatlan vagy rá.
(Amúgy egyéb tekintetben kit érdekelnek a rokonok. Ha meg a jövendőbelid várná el, hogy miattuk tegyél bármit is, na az egy újabb adalék, hogy miért kerülendő számotokra a házasság.)
Nem lehetne valami laza szabású ruhát nézni? Sokszor látok facebookon olyan házasságkötéses képet, hogy sima len anyagú fehér ruhában (nem menyasszonyi ruhában) van a nő. Fehér felső, fekete nadrágos verziót is láttam már.
Szerintem lehetne találni valami neked valót. Nem kötelező kimondottan menyasszonyi ruhát felvenni.
Én csak a Decathlonból hozatok anyámmal ruhát (pontosabban ő akar mindig venni, ha rajtam múlna, rám is rohadhatna a mostani)
és ugyanazokat hordom már 10 éves korom óta. Ha érzem, hogy a nadrág hozzáér a bőrömhöz, már nem jó. Legalább egy vagy két számmal nagyobb póló és gatya kell, és csak pamut anyag lehet.
Mikor iskolába jártam, anyám erőszakkal felöltöztetett, hogy legyek végre normális. Farmer, testhez álló felső, melltartó.
Iskolatáskámba beleraktam a fent leírt “csöves” ruhámat és még a lépcsőházunk biciklitárolójában átöltöztem miután útnak engedett.
De volt, hogy az utcán öltöztem át, épp tél volt és még szürkület volt, senki nem látott, de ha láttak volna sem tartott volna vissza semmi. Téptem le magamról a ruhát, mint egy idegroncs.
Ha nem vagyok kizökkentve a komfortzónámból, akkor nyugodt vagyok és egészen elviselhető.
Szerencsére az én anyám megértette, hogy menthetetlen vagyok. Sokan lehet igénytelenségnek tartják a szabadidő ruhát, de én azt tartom igénytelenségnek, ha valaki nem fürdik, nem mos fogat, stb… Az, hogy ki milyen ruhában van nem számít, amíg tiszta.
Anyós akarja nagyon, hogy felvegyek egy bizonyos esküvői ruhát, plusz még fotózkodni is akarnának, amit szintén nem viselek el.
Egyetlen fotó készülhet rólam, mégpedig az igazolványképem, de arra sem nézek rá soha.
Nem szeretem látni magamat. Szóval két probléma van továbbra is az esküvővel kapcsolatban: ruha és a fotózkodás.
Nem két probléma van az esküvővel, hanem az, hogy te nem vagy a házasságra alkalmas! Ahhoz felnőttnek kéne lenni, és nem például anyucival vásároltatni ruhát. Mennyi ideje jártok? A barátnőd, mikor felébred, és rájön, hogy tőled nem azt kapja, amit egy férjtől vár, fejvesztve fog menekülni. Kivéve, ha valami önjelölt Teréz anya.
Közben visszaolvastam, amiket írtál, és megállt a kezem a billentyűzet fölött: te most fiú vagy vagy lány? Ing-nyakkendő: fiú - melltartó: lány. Lehet, hogy magad se tudod?
Amm #9 konkrétan leírta a kérdező hogy AUTISTA, ez nem azon múlik hogy valaki felnő -e vagy sem. Plusz a melltartó alapján nem férfi hanem nő.
Kérdező szerintem a pároddal kéne megbeszélned hogy mi legyen a szituáció. Azzal hogy megházasodtok el kell hogy fogadja hogy nem mindennapi ember vagy és speciális igényeid vannak amit neki kell a szüleivel megértetnie.
Én a helyedben biztos nem csinálnék a házasságból nagy dolgot mert rosszul fog ez elsülni. Kis családi körben házasodjatok meg, ha van rá igényetek menjetek el barátokkal egyet bulizni és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!