Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 20 év körüli fiatalok, ti...

20 év körüli fiatalok, ti szeretnétek a jövőben házasságot?

Figyelt kérdés
Én nem látom sok értelmét ennek, persze tartós kapcsolatot szeretnék, de szerintem a házasság a mai világban már nem olyan értékes dolog. Meg rááadásul egy csomó pénz.
2023. júl. 22. 17:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Sokkal jobb magányosnak maradni egy csomó pénzzel.
2023. júl. 22. 17:30
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Én 28 vagyok 20 évesen ismertem meg a bárom, eljegyzett 2 éve és mindössze ennyi egyenlöre, épül a házunk arra költünk meg a leendő gyerekünkre.Majd házasodunk ha úgy gondoljuk hogy telik rá.Mindenesetre nem ez a legfontosabb jelenleg.
2023. júl. 22. 17:40
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

Lassan 30 leszek, de azért meg huszonéves vagyok. Remélem elfogadod a válaszom:)

10 eve vagyok együtt a párommal, 6 éve kérte meg a kezem. És részéről ennyi volt.

Kerdeztem tőle, mikor lesz esküvő? Közös ház már pipa, megélhetés megvan, mire várunk még?

Á, sok pénz - mondja.

Akkor csak fogjuk meg egymás kezét, sétáljunk le a hivatalba, írjuk alá a dolgokat és kész. Nekem nem kell lagzi, nem kell ünnep. - mondom.

Á, annak úgy semmi értelme. Minek kell neked egy papír? - kérdezi.

Úgyhogy részemről okés lenne. Tudom, tényleg csak egy papír, de úgy érzem ezzel megint egy új szintre lépne a kapcsolatunk. 10 éve vagyunk együtt, együtt élünk, egy család vagyunk, és még mindig "a barátom"-ként hivatkozok rá. Papíroknál nyilván egyedülálló rubrikát ikszelem. Nagyon furcsa.

Szeretném már felvenni a nevét, férjemként tudni magam mellett.

Értem én, higy ferfi, neki csak egy papír, ugyanúgy 24 órából fog állni a nap is. De nem tudja, mennyi mindent jelentene ez nekem.

Illetve ő csak a hátrányairól beszél a házasságnak. Mi van ha elválunk. Mi lenne, semmi. A ház az ő nevén van, házasság előtt szerzett vagyon.

Kulonben sem vagyok az a nőszemély, aki vinne mindent. Ha szétmennénk, vinném a ruháim, két fazekat, meg az íróasztalom. Nem kell nekem semmi tőle.

De előnye is lenne, pl. movel veszélyes munkát végzek, bármikor érhet baj engem, a cég kötött rám biztosítást. Ha meghalnék, ő kapna pénzt utánam. De ha nem férjem, akkor ő senki. Vagy nem is kell ennyire drasztikusan gondolkodni, elég ha egy sima baleset er engem. Konkrétan a kórházi szobámig se engednék, mert ő ki? Akivel 10 éve együtt járok? Az semmi. Ha ferjem lenne, ő lenne az első, akit kiéetesítenének.

De nem lesz esküvőnk, kérdésedre ez a válasz tömören.

2023. júl. 22. 17:44
 4/19 anonim ***** válasza:
67%
Én szeretnék. De nincs barátnőm. Akivel voltam 3 évig az megcsalt és elhagyott egy instán megismerkedett full idegennel :)
2023. júl. 22. 17:44
 5/19 anonim ***** válasza:
98%

Bocsánat, mi is a csomó pénz?

Mi összeházasodtunk 2 tanúval.

Összköltsége: 0.- Ft

2023. júl. 22. 17:45
 6/19 anonim ***** válasza:
36%
3-as, jó neked egy ilyen palival lenni, akinek ennyire nem ér semmit a kapcsolatotok? Csak addig kellesz neki, amíg rá nem talál az igazira, akit pedig 5 perc után feleségül fog venni. Akartok gyerekeket? És ő tényleg azt kívánja a gyerekeinek, hogy fattyúként, senki gyerekeként bánjanak velük?
2023. júl. 22. 17:47
 7/19 anonim ***** válasza:
79%

Igen, szeretnék, de nem mostanában. 20 évesen jöttem össze a párommal, most költözünk össze és még úgy 5 évet várnék a házassággal és a gyerekkel.

A lagzi kerül sokba, nem a házasságkötés amúgy..., szóval ezt a kifogást nem igazán értem. Én jó házasságot szeretnék. Abban pedig nem az esküvő a lényeg.

22N

2023. júl. 22. 17:48
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

6-os, barátom testvére is csak élettársi viszonyban van, ott már van közös gyerek is.

Mindig velük példálózik, hogy XY-nék még gyerekkel sem házasodtak, kisgyereknek se rossz, szülőknek se rossz, akkor nekünk minek házasodni.

2023. júl. 22. 17:49
 9/19 anonim ***** válasza:
62%

Nem szeretnék. Számomra nem fontos az, amit a házasság előnyként adna.

Ami meg olyan, ahhoz nem kéne házasság. Gondolok itt olyanra, hogyha beteg lenne engem értesítsenek elsőnek (előbb vagy utóbb úgyis tudnék róla), nem akarnék az ő vagyonából semmit örökölni vagy ha a bankkal kapcsolatos ügyeket kéne intézni max ír egy meghatalmazást.

Érzelmi téren meg hidegen hagy.

2023. júl. 22. 17:57
 10/19 anonim ***** válasza:
17%
9, viszont közeli hozzátartozóként bemehetnél hozzá a kórházba, ha olyan osztályra kerülne. Házasság nélkül max a szülők mehetnek így be pl. Intenzív osztály. Elég sz__r lenne, nem?
2023. júl. 22. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!