20 év körüli fiatalok, ti szeretnétek a jövőben házasságot?
Lassan 30 leszek, de azért meg huszonéves vagyok. Remélem elfogadod a válaszom:)
10 eve vagyok együtt a párommal, 6 éve kérte meg a kezem. És részéről ennyi volt.
Kerdeztem tőle, mikor lesz esküvő? Közös ház már pipa, megélhetés megvan, mire várunk még?
Á, sok pénz - mondja.
Akkor csak fogjuk meg egymás kezét, sétáljunk le a hivatalba, írjuk alá a dolgokat és kész. Nekem nem kell lagzi, nem kell ünnep. - mondom.
Á, annak úgy semmi értelme. Minek kell neked egy papír? - kérdezi.
Úgyhogy részemről okés lenne. Tudom, tényleg csak egy papír, de úgy érzem ezzel megint egy új szintre lépne a kapcsolatunk. 10 éve vagyunk együtt, együtt élünk, egy család vagyunk, és még mindig "a barátom"-ként hivatkozok rá. Papíroknál nyilván egyedülálló rubrikát ikszelem. Nagyon furcsa.
Szeretném már felvenni a nevét, férjemként tudni magam mellett.
Értem én, higy ferfi, neki csak egy papír, ugyanúgy 24 órából fog állni a nap is. De nem tudja, mennyi mindent jelentene ez nekem.
Illetve ő csak a hátrányairól beszél a házasságnak. Mi van ha elválunk. Mi lenne, semmi. A ház az ő nevén van, házasság előtt szerzett vagyon.
Kulonben sem vagyok az a nőszemély, aki vinne mindent. Ha szétmennénk, vinném a ruháim, két fazekat, meg az íróasztalom. Nem kell nekem semmi tőle.
De előnye is lenne, pl. movel veszélyes munkát végzek, bármikor érhet baj engem, a cég kötött rám biztosítást. Ha meghalnék, ő kapna pénzt utánam. De ha nem férjem, akkor ő senki. Vagy nem is kell ennyire drasztikusan gondolkodni, elég ha egy sima baleset er engem. Konkrétan a kórházi szobámig se engednék, mert ő ki? Akivel 10 éve együtt járok? Az semmi. Ha ferjem lenne, ő lenne az első, akit kiéetesítenének.
De nem lesz esküvőnk, kérdésedre ez a válasz tömören.
Bocsánat, mi is a csomó pénz?
Mi összeházasodtunk 2 tanúval.
Összköltsége: 0.- Ft
Igen, szeretnék, de nem mostanában. 20 évesen jöttem össze a párommal, most költözünk össze és még úgy 5 évet várnék a házassággal és a gyerekkel.
A lagzi kerül sokba, nem a házasságkötés amúgy..., szóval ezt a kifogást nem igazán értem. Én jó házasságot szeretnék. Abban pedig nem az esküvő a lényeg.
22N
6-os, barátom testvére is csak élettársi viszonyban van, ott már van közös gyerek is.
Mindig velük példálózik, hogy XY-nék még gyerekkel sem házasodtak, kisgyereknek se rossz, szülőknek se rossz, akkor nekünk minek házasodni.
Nem szeretnék. Számomra nem fontos az, amit a házasság előnyként adna.
Ami meg olyan, ahhoz nem kéne házasság. Gondolok itt olyanra, hogyha beteg lenne engem értesítsenek elsőnek (előbb vagy utóbb úgyis tudnék róla), nem akarnék az ő vagyonából semmit örökölni vagy ha a bankkal kapcsolatos ügyeket kéne intézni max ír egy meghatalmazást.
Érzelmi téren meg hidegen hagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!