Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 20 év körüli fiatalok, ti...

20 év körüli fiatalok, ti szeretnétek a jövőben házasságot?

Figyelt kérdés
Én nem látom sok értelmét ennek, persze tartós kapcsolatot szeretnék, de szerintem a házasság a mai világban már nem olyan értékes dolog. Meg rááadásul egy csomó pénz.
2023. júl. 22. 17:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Ezt mondja mindenki, hogy csak egy papír, meg nem érték. De ezt senki se hiszi el. Az ilyen embereknek is ha mondom hogy az xy barátnője, kijavít hogy az nem a barátnője, hanem a felesége az xy-nak. Tehát mégis számít.

A házasság egy társadalmi elismertséget ad a kapcsolatnak. Persze itt rögtön lehet támadni, hogy nem érdekelnek mások, de ez csak önáltatás. Ott vannak például a meleg kapcsolatok. Sok országban nem ismeri el őket a társadalom, nem sétálhatnak kézen fogva, nem tájékoztatja őket az orvos a párjuk állapotáról stb. Itt nem feltétlen magyar viszonyokról beszélek, nem akarok erről itt vitázni. Akinek kényelmesebb, az gondoljon valamilyen radikális iszlám országra. De ez heteró párokra is érvényes. Hivatalos ügyekben fontos hogy valaki rendelkezzen házastársi státusszal.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: én megházasodnék, ha valamilyen csoda folytán találnék valakit aki hozzám jönne. Lehet kötnék házassági vagyonszerződést. De elvenném. Ezt a megbecsülést, elismerést megadnám annak, akit szeretek.

2023. júl. 22. 18:24
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Ha szeretnék is, lagzit biztosan nem. A szülőket hívnám el maximum, szépen csendben összekötnénk az életünket és ennyi. De ha a barátnőm nagy esküvőt szeretne sok emberrel, lagzival stb., akkor sajnos mást kell majd keresnie hozzá...
2023. júl. 22. 18:24
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Nem látom értelmét a házaságnak a mai világban. Rengeteg pénzt ráköltesz, de csak egy töredéke fog vissza jönni. Házasságot és lakodalmat azok csináljanak, akiknek nem számít a pénz, vagy a szülők össze dobják a fiatal párnak. Inkább ezt az összeget a gyereknevelésére fordítom, nagyobb értelme van.
2023. júl. 22. 18:51
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy nap majd szeretnék, igen, de egy kisebb esküvővel, ahol csak a legfontosabb emberek vannak jelen. Viszont nekem ez elég távolinak tűnik, mert hiába vagyok 22, sosem volt még párkapcsolatom (pár évvel ezelőttig abszolút igényem sem volt rá), és nem hiszem, hogy a közeljövőben ez változna.
2023. júl. 22. 20:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
9 éve együtt vagyok a pàrommal és szeretnék hozzámenni, mert szeretnék elköteleződni, és mert egyszerűen ez csak jobban erősítene minket. Nem szeretnénk nagy esküvőt, csak a család lenne ott kizárólag, sem lagzi, sem drága ruha nem kéne. Okmányiroda és kész. Nekünk a kettőnk szerelme a fontos nem a felhajtás.
2023. júl. 22. 22:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Szeretnék, de ehhez két ember kell.
2023. júl. 23. 01:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

16, sajnos néha az sem elég, ha már ketten vagytok. Ehhez az kell, hogy mindketten akarjátok a házasságot.

Egyébként fél órája vetettük fel itthon újra ezt a témát. Most ezekkel zajlott az érvelés:

-Miért kérted meg a kezem, ha nem házasodunk?

-Mert hülyeség, pénzkidobás.

-Miért pénzkidobás, ha 2 évig havi szinten 10 ezret kapunk? Sok kicsi sokra megy, jó ez a kevés is, mint a semmi.

-Aha, neked. Házasság után az én fizetésem már közös vagyon lesz veled.

- Miért, az én fizetésem nem lesz a tiéddel közös?

- A te fizetésed inkább hagyjuk. + ha te meghalsz, a szüleid kapják az én fele vagyonom is.

- Azért ez nem így működik, de mondok én valamit, úgyis terveztem már korábban egy ügyvéddel hitelesített végrendeletet, mi legyen a vagyonommal. Szüleim jól megvannak az én pénzem nélkül is, úgyis neked adnák, még ha nekik járna is. Ennyire azért ismered őket.

- Japersze. Aztán te mióta vagy lettél ilyen vallásos, keresztény?

- Micsoda?

- Minek erőlteted ezt a keresztény szokást, ha nem vagy vallásos?

- Nekem nem is lehet templomi esküvőm, meg nem is akarok. Lagzit sem. Indiában is van férj-feleség, mégsem keresztények.

- Nekem ez akkor is csak egy papír az államnak, amivel engem lehet szivatni.

- Lehet hogy neked csak egy papír, de nekem többet jelentene.

- Mit jelente többet? Hogy el tudd mondani, hogy férjed vagyok? Csak erre kell?

- Nem érted. Férfiként nem is fogod megérteni. Nekem érzelmileg jelentene sokkal többet, sokkal szorosabb köteléket tudnék köztünk.

-És attól változni fog bármi? Másik égtájról fog kelni a Nap?

-Nekem sokat jelente, hidd el.

- Te meg az hidd el, hogy mennyi mindent úgy csináltam, hogy neked jó legyen.

- Miért, én talán nem mondtam le dolgokról miattad?

-Akkor meg fogd fel, hogy ez a házasság dolog is ilyen. Fogadd el, hogy én nem akarok, mert csak pénzszórás nekem.

- És amikor megkérted a kezem, az nem volt pénzkidobás?

- Az más.

- Miért más? Vettél gyűrűket 200 ezerért. Az mi, ha nem pénzkidobás?

- -Az más, mert azzal nem vállalok kötelezettségeket. Házassággal meg igen.

- Nem azért, de többe került az eljegyzés eddig, mint amit házassággal bukhatnál. Nyugodtan mondd meg, ha mégsem vagy biztos abban, hogy velem szeretnél életed végéig maradni. VAgy ha nem bízol meg bennem annyira, hogy nem tartok igényt a pénzedre, ha szétmennénk.

- Nem erről van szó, szeretlek és bízom benned.

- Akkor miért kérted meg a kezem, ha most meg pár évvel később hallani sem akarsz esküvőről?

- Mert eljegyzést akartam. Esküvőt nem. Ilyen egyszerű.

- Én nem értelek. De tudomásul vettem.

Szóval csak azért írtam le ezt az eszmecserét, hátha valaki okosodik belőle, vagy talál benne bármi használhatót. Vagy elgondolkodik rajta.

2023. júl. 23. 20:50
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
#17 Itt mindkettőtök álláspontját meg lehet érteni.
2023. júl. 23. 21:45
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
3,5 éve kapcsolatom van, házasodni szükségét sosem éreztem, de majd ha lesz saját placc, meg úgy mindenféle stabilitás amit fontosnak tartok, akkor lehet. egyébként feleslegesnek tartom a dolgot. 22 vagyok, inkább 30 évesen házasodnék, nem most a húszas éveim elején.
2023. júl. 25. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!